Luxusné odevy v zľavách? Ak po nich túžite, tieto adresy treba poznať!

Odštartovali hneď po Vianociach. Zľavy. Pre ženy bývajú obrovským lákadlom. A ak si aj nakúpili nové kúsky ešte pred príchodom sviatkov, ďalšie k nim s vysokou pravdepodobnosťou pribudnú.

05.01.2015 07:00
Obdobie zliav môžete využiť aj na portáloch s... Foto:
Obdobie zliav môžete využiť aj na portáloch s luxusným oblečením.
debata

Zľavové akcie v obchodoch s odevmi či obuvou, ale tiež elektronikou dokážu pri porovnávaní s predchádzajúcimi cenami ušetriť skutočne pekný balík. Špeciálnu kategóriu pritom tvoria luxusné značky a online nakupovanie.

Mnoho žien sníva o tom, že by si zadovážili napríklad topánky Jimmy Choo, kabelku od Gucci, alebo šaty Diane von Furstenberg. Ich ceny však zväčša vyrážajú dych. Keď chcete nakupovať v ich butikoch počas obdobia výpredajov, lacnejšie nákupy vám predraží cesta – na Slovensku má totiž zastúpenie len veľmi málo známych módnych domov, prípadne je ich sortiment skutočne len čiastkový. Práve online nákupy sú však veľmi efektívnym riešením. Ceny sortimentu sa v čase zimných a letných výpredajov dokážu zredukovať o takmer dve tretiny.

Uvedomujú si to, samozrejme aj luxusné značky a už mnohé z nich vytvorili možnosť online nakupovania na vlastných stránkach (napr. Prada, Michael Kors či Kenzo), u nich však cena produktov neklesá pod polovicu pôvodnej ceny, zaujímavejšie ponuky potom vedia poskytnúť online portály združujúce viacero známych mien. Okrem bohatej a pestrej ponuky majú tiež skvelý servis a záruky pri vrátení tovaru, ak vám nesedí tak, ako by ste si predstavovali.

Pokiaľ patríte medzi módne nadšenkyne, ktoré považujú vlastnenie nejakého luxusného modelu s pečaťou známeho módneho domu za povinnosť, určite by ste mali poznať nasledovné internetové butiky. Vyberáme tie najzaujímavejšie.

Sukňa Dolce & Gabbana. Foto: archív portálu
Sukňa Dolce & Gabbana. Sukňa Dolce & Gabbana.

Matchesfashion.com

Portál, ktorý ponúka dámske aj pánske kolekcie od slávnych značiek ako Alexander McQueen, Bottega Veneta, Céline, Dolce & Gabbana, Gucci, ale aj moderných dizajnérov ako Raf Simons, Christopher Kane či Mary Katrantzou. Štartuje so zľavami 30, 40 a 50 percent z ceny tovaru, ale v období trvania zliav postupne pridáva na vybrané kusy až 70-percentné zľavy. Zároveň ponúka tiež špeciálne akcie – napríklad poštovné zdarma pri objednávke nad určitú sumu, či dodatočnú zľavu vo výške 10 percent z už zľavneného tovaru. Okrem výpredaja kolekcie jeseň-zima 2014 má v ponuke stále aj kúsky zo starších kolekcií.
Zaujímavá zľava: Sukňa Dolce & Gabbana so zľavou 30 percent – z 595 eur na 416 eur

Luisaviaroma.com

Členkové čižmy Sergio Rossi. Foto: archív portálu
Členkové čižmy Sergio Rossi. Členkové čižmy Sergio Rossi.

S ponukou dámskej, pánskej a dokonca detskej kolekcie luxusných značiek dokáže v období zliav zaujať zlacneným oblečením až do výšky 70 percent pôvodnej ceny. Nechýba ani ponuka bytových doplnkov a luxusného nábytku. Zľavy pribúdajú až do ukončenia akcie – čo je zväčša posledný februárový týždeň. Zaujímavý je nielen vďaka slávnym butikom ako Givenchy, Versace či Max Mara a Marni, v ponuke má totiž aj množstvo menej známych, no veľmi originálnych dizajnérov a dizajnérske labely, ktorých má prehľadne zoradených. Pre nadšencov moderného dizajnu skvelý voľba.
Zaujímavá zľava: Členkové čižmy Sergio Rossi – zlacnené o 50 percent zo 770 eur na 385 eur

Kabelka Marc by Marc Jacobs. Foto: archív portálu
Kabelka Marc by Marc Jacobs. Kabelka Marc by Marc Jacobs.

Farfetch.com

Ďalší portál, ktorý má v ponuke dámske aj pánske kolekcie či výber z nich od renomovaných módnych domov. V porovnaní s konkurenciou však ponúka aj takzvanú vintage sekciu, v rámci ktorej môžete nakúpiť archívne kúsky známyh značiek ako Azzaro, Versace, Moschino a mnohých ďalších.
Zaujímavá zľava: Kabelka Marc by Marc Jacobs – zlacnená z 245 eur na polovicu – 122,50 eur

Kabát Isabel Marant. Foto: archív portálu
Kabát Isabel Marant. Kabát Isabel Marant.

Mytheresa.com

Portál venovaný výlučne dámskej luxusnej móde, ktorý združuje najmä slávne módne mená (napr. Saint Laurnet, Balmain, Helmut Lang, Nina Ricci). Už hneď v úvode zľavových akcií ponúka na vybraný tovar až 60-percentnú zľavu – niektoré vybrané značky však aj v rámci svojej firemnej politiky nedovoľujú internetovým portálom ponúkať ich za menej ako 50 percent pôvodnej ceny. MyTheresa.com ponúka zaujímavý prehľad toho, čo je v kurze, vizuálne a stylingové inšpirácie.
Zaujímavá zľava: Vlnený zavinovací kabát Isabel Marant zlacnený o 50 percent – z 880 eur na 440 eur

Šaty Fendi. Foto: archív portálu
Šaty Fendi. Šaty Fendi.

Net-a-porter.com

Portál s luxusnou dámskou módou, ktorý má aj svojho pánskeho brata (Mrporter.com). Jeho ponuka je mimoriadne bohatá a neustále občerstvovaná. V rámci zliav dokáže ponúkať zaujímavé zľavy a akcie, v rámci ktorých sa ceny vybraných kúskov môžu znížiť až o 75 percent. Ponúka tiež luxusnú kozmetiku, tá však do zliav nejde. Donáška zdarma je jeho najčastejšou akciou, ako väčšina portálov aj Net-a-porter.com je schopný zabezpečiť aj expresnú donášku. Samozrejme, za patričný poplatok.
Zaujímavá zľava: Tvídové šaty Fendi zlacnené o 50 percent – z 1600 eur na 800 eur







Ďalšie zaujímavé portály na online nákup:

  • Asos.com (ponúka predovšetkým dostupnú módu, ale v ponuke má aj luxusnejšie značky ako Paul Smith, Vivienne Westwood či Jil Sander)
  • Polyvore.com
  • Barneys.com
  • Saksfifthavenue.com
  • LaGarconne.com
  • Shop.nordstrom.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #zľavy #luxusné portály #prehľad #ako nakupovať lacno

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...