Prichádzate o vlasy? Nestresujte, zabojujte

Vypadávajú vám vlasy? Aké postupy pomôžu?

12.12.2014 17:00
vlasy, vypadávanie Foto:
Čo s vypadávaním vlasov?
debata

Máte riedke vlasy a ešte vám aj vypadávajú? Má podobný problém vaša mama či stará mama? Môže ísť o geneticky podmienenú alopéciu. Zbystrite pozornosť, musíte začať bojovať o každý vlas, ak o ne nechcete prísť úplne.

Vypadne vám denne viac než 100 vlasov? Máte na hlave prázdne miesta bez vlasov, ktoré už nedorastajú späť a presvitá vám pokožka hlavy? Ak žena prichádza o vlasy výrazným spôsobom, môže za to fakt, že testosterón sa premieňa na dihydrotestosterón (DHT). To isté platí aj pre mužov. Určite potrebujete navštíviť čo najskôr dermatológa, ktorý na základe špecifických vyšetrení potvrdí alebo vyvráti androgenetickú alopéciu.

Čo by ste mali absolvovať?

  1. Vyšetrenie krvi
  2. Endokrinologický hormonálny profil
  3. Vlasový trichogram
  4. Biopsiu pokožky na hlave

Mám ju a čo teraz?

Ak vám aj lekár definitívne potvrdil diagnózu alopécie, začína sa síce váš každodenný boj o každý vlas, ale nič ešte nie je stratené. Začnite  prostriedkami, ktoré udržaniu vlasov a rastu nových určite pomáhajú.

1. Zmeňte šampón Starostlivo si vyberajte šampón na každodenné použitie. Siahnite po takých, ktoré sú špeciálne určené na problémy s ich vypadávaním. Dermatológ vám doporučí špecifické látky, ktoré by ste v šampónoch mali hľadať, aby boli účinné (minoxidil, kofeín, biotín…)

2. Ozdravte sa zvnútra Vaše telo pre rast a udržanie vlasov potrebuje vitamíny a stopové prvky. Dôležité sú najmä biotín, zinok, selén a meď. Pitný režim si doplňte o žihľavový čaj. Nielen prečistí celý organizmus, ale na vlasy blahodárne pôsobí.

3. Aj antikoncepcia pomáha Ak dermatológ usúdi, že vám môže pomôcť, odporučí vám antikoncepciu, ktorá špeciálne podporuje rast vlasov. Všetko má svoje pre a proti, preto je na individuálnom zvážení, či ste vhodná kandidátka.

4. Opticky vlasy zahustite Zvoľte dobrý strih vlasov, ktorý vám pomôže zakryť problémové miesta. Riedke vlasy nenoste zopnuté v gumičke, ale voľne upravené.

Vlasy môžu vypadávať aj z týchto príčin

  • chýbajú vám vitamíny a minerály
  • máte nesprávnu životosprávu
  • ste tehotná alebo ste tesne po pôrode
  • trápite sa drastickými diétami
  • máte stres alebo vážne psychické problémy
  • trpíte vnútorným zápalovým alebo infekčným ochorením
  • za chýbajúcimi vlasmi môže byť aj onkologické ochorenie
  • hormonálne zmeny sa tiež na kvalite vlasov odrazia

Vyskúšajte:

HairClinic, šampón, obsahuje unikátnu kombináciu úcinných látok, ktoré podporujú rast vlasov, bránia vypadávaniu: laminarghane (stimuluje rast vlasov a obmedzuje ich vypadávanie), kofeín a extrakt z lopúcha.
Cena: 250 ml kúpite za 7,89 eur

Alpecin Energizer coffein shampoo, stimuluje rast vlasov priamo vo vlasovom korienku. Šampón posilňuje oslabené vlasové korienky.
Cena: 250 ml kúpite za 6 eur

Reghaar, vlasový šampón sa pripravuje podľa špeciálnej receptúry, s obsahom rastlinných výťažkov žihľavy dvojdomej a lopúcha obecného, ktoré pomáhajú zabraňovať vypadávaniu vlasov, zamedzujú ich zvýšenému masteniu a vyživujú vlasovú pokožku a dodávajú vlasom zdravý vzhľad a prirodzený lesk.
Cena: 175 ml kúpite za 5 eur

REVALID, šampón, obsahuje ošetrujúce zložky: extrakt z ovsa, pšeničné proteíny a panthenol.
Cena: 250 ml kúpite 5,50 eur

Revita, šampón je vhodný pri liečbe zvýšeného vypadávania vlasov. Obsahuje látky ako procyanidín, kofeín a biotín, je vhodný aj pre ženy, ktorým vypadávajú vlasy po pôrode.
Cena: 180 ml kúpite za 22 euro

+2

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #problém #vypadávanie

+ Zabudnite na lieky, práve tie vám niekedy môžu uškodiť.
Strategické investovanie času zvýši vaše finančné...

+ Zabudnite na ideál krásy, mali by ste sa vo svojom tele cítiť vždy krásne.
Pokúste sa veci do práce vybaviť čo...