Tri veľké prešľapy v zimnej starostlivosti o pokožku

V zime potrebuje pokožka inú starostlivosť ako v lete. Myslite na to.

09.12.2014 15:00
horúca voda - sprcha Foto:
Sprchovanie sa v horúcej vode môže byť príjemné, ale ak trvá pridlho, pokožke škodí.
debata

Dlhá horúca sprcha

Čo môže byť na zimné ráno príjemnejšie, než dlhá teplá sprcha. No dlhšie ako päť minút by ste sa sprcovať rozhodne nemali. Čím teplejšia voda na pokožku padá, tým viac mastného ochranného filmu sa z nej zmýva. A následne sa veľmi vysušuje. Lepšie urobíte, ak skrátite čas a telu doprajete vlažnú vodu. Ak vás trápi suchá pokožka, mali by ste používať sprchový gél na báze oleja, na mydlo by ste mali úplne zabudnúť.

Stále rovnaké produkty

„Čo bolo pre moju pleť dobré v lete, to poslúži aj v zime…“ Nie je to pravda. Najmä, čo sa čistenia pleti týka, mali by ste byť s výberom kozmetických prípravkov opatrnejšia. Namieto prípravkov na báze alkoholu zvoľte v chladnom počasí skôr tie na báze mlieka. Pre pokožku, vysušenú chladným počasím, sú oveľa príjemnejšie a aj šetrnejšie. V zime sa na tvári môžu dokonca tvoriť suché šupinky, preto pleť najmä hydratuje a nevysušujte.

Bez ochranného faktora

Hoci v zime slnko vidíme o čosi menej ako počas leta, na ochranu pred UV žiarením netreba zabudnúť. A nielen na horách, slnečné lúče cez oblaky prenikajú aj v meste. Nezabudnite preto pri kúpe denného krému skontrolovať, či obsahuje UVA a UVB filtre. Aj mejkapy s ochrannými filtrami sú v zime účinnou ochranou pred predčasným starnutím pleti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sprcha #pleť #pokožka #krém #ochranný faktor

+ Čas venovaný príprave jedla je investíciou do vášho šťastia a zdravia.
S peniazmi hospodárte opatrne, mali by...

+ Dnes na vyprážané, mastné jedlá zabudnite, doprajte si niečo ľahšie.
Vaša tvrdá práca a odhodlanie budú čoskoro...