Hurá do cieľa! Staňte sa štýlovou kráľovnou v športových kúskoch

Časy, keď sa športové odevy a materiály nosili výlučne medzi štyrmi stenami posilňovne, sú dávno fuč.

05.11.2014 07:00
debata
Aj vďaka spolupráci amerického dizajnéra... Foto: archív značky H&M
športová estetika útočí - tipy na výbavu jesene Aj vďaka spolupráci amerického dizajnéra Alexandra Wanga so švédskou sieťou H&M sa stal športový sexi trend jedným z horúcich trendov zimnej sezóny.

Aj vďaka vývoju módy, schopnosti inovácie materiálov a spracovania odevu od celkového strihu až po najdrobnejšie detaily si športovo ladené kúsky našli cestu do každodenného života – v práci, vo voľnom čase a dokonca aj v nočnom živote, keď vyrážate za zábavou a túžite vyzerať skvelo.

Spolupráca amerického dizajnéra Alexandra Wanga so švédskym reťazcom H&M, ktorá sa 6. novembra dostane do vybraných obchodov po celom svete, veľmi výstižne odráža tento prienik športovej estetiky do každodenného života ženy. A v neposlednom rade ponúka veľmi štýlové variácie na odevy sezóny jeseň-zima 2014.

Aj vďaka spolupráci amerického dizajnéra...
Tóny sivej, čierna či metalíza, k tomu...
+17Súčasťou zimnej kolekcie sú aj páperové...

Dominantou sa stala čierna s bielou a odtiene sivej. Výrazným motívom sú logá, ktoré nahradili kedysi populárne čísla. Dôraz sa kladie aj na inovatívne materiály, ktoré siluetu posúvajú novými smermi. Či už sú to teplákové nohavice z pravej kože, scuba bundy s oválne strihanými rukávmi, alebo elastické úpletové rýchloschnúce topy a šaty.

zväčšiť Tóny sivej, čierna či metalíza, k tomu... Foto: archív značiek, koláž: Zdeno Gáfrik
športová estetika útočí - tipy na výbavu jesene Tóny sivej, čierna či metalíza, k tomu elastické materiály, pevnejšie a tuhšie tvary a strihy, ktoré dodávajú postave nový rozmer - to je športová estetika sezóny jeseň-zima 2014.

Na trhu je však v ponuke toho oveľa viac než ponúka limitovaná kolekcia s podpisom Alexandra Wanga. Popri spomenutej čierno-bielo-sivej farebnosti, ktorú si obľúbili aj iné odevné značky, sa objavujú záblesky krikľavých a žiarivých športových odtieňov, často ešte vylepšené reflexnými vlastnosťami či prípadne metalické dezény. Z materiálov možno spomenúť napríklad aj pogumované tenisky, nepremokavé plášťoviny či precízne spracované páperové bundičky (tiež často spracované v nepremokavej verzii). Nosí sa tiež materiálový mix – koženka dopĺňa bavlnu alebo teplákovinu. Neoprénový materiál sa môže mixovať s jemným saténom alebo športovou sieťovinou.

Ak teda túžite byť naozaj v kurze, skúste sa pozrieť lepšie na zúbky práve možnosti stať sa „športovou divou“. V galérii a koláži nájdete inšpiráciu, ktorú sme pre vás vybrali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #teplákovina #Alexander Wang X H&M #scuba #športová estetika #neoprén

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...