Módu uviedli do života na módnej šou

Dôkaz, že šaty nie sú len spotrebná vec, ale dôležitá súčasť našej histórie prináša nová kniha. Encyklopedickú Módu uviedli do života, kde inde ako na módnej šou.

15.10.2014 15:00
Móda, krst , Jana Pištejová, Mária Reháková Foto:
Jana Pištejová krstí encyklopedickú publikáciu Móda, ktorú v rukách drží organizátorka Bratislavských módnych dní Mária Reháková.
debata

Už aj na slovenskom trhu je dostupná veľká encyklopedická obrazová publikácia, ktorá sa venuje móde, jej histórii, súvislostiam či najzaujímavejším momentom jednotlivých dobových epoch. Dielo s príznačným názvom MÓDA a podtitulom Obrazové dejiny obliekania a štýlu, ktoré prinieslo na slovenský knižný trh vydavateľstvo Ikar, pokrstili v utorok večer na Bratislavských módnych dňoch.

„Želám tejto knihe najmä dobrú predajnosť. Prelistovala som si ju a myslím, že má čo ponúknuť – ako odborníkom, tak aj ľuďom, ktorí sú v móde skôr laici,“ uviedla na utorňajšom krste sudička – dizajnérka Jana Pištejová.

Andrea Verešová so šatami Jany Pištejovej na... Foto: Ramon Leško, Ikar
Andrea Verešová, Jana Pištejová Andrea Verešová so šatami Jany Pištejovej na Bratislavských módnych dňoch 2014.

Ako krstná mama, ktorá v ten večer zároveň ponúkla divákom prehliadku k 20. výročiu svojej tvorby, knižku obsypala látkovými kvetinami zo svojej obľúbenej čipky. Vizuál samotnej publikácie však osloví skôr prívržencov trblietavých efektov – na šatách titulnej fotografie sú totiž skutočné flitre.

Pre tých, ktorí sa rozhodnú si knihu zakúpiť, však bude asi najdôležitejšie, čo sa nachádza v jej vnútri. A je sa na čo tešiť. Takmer 500 strán unikátnej encyklopédie obsahuje vizuálne bohaté katalógy, ktoré sú zostavené z obrazov, sôch i fotografií a doplnené odbornými komentármi.

Kniha MÓDA vznikla v spolupráci so Smithsonovým inštitútom, najväčšou múzejnou a výskumnou inštitúciou na svete, ktorá zastrešuje 19 múzeí a galérií, ako aj Národnú zoologickú záhradu.

Rytmus a Mária Čírová, ktorá v úlohe modelky na...
Z prehliadky na počesť 20 rokov tvorby Jany...
+2Andrea Verešová so šatami Jany Pištejovej na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ikar #móda #Jana Pištejová #Bratislavské módne dni 2014

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...