Obrazom: Pánsky štýl hrá prvé husle, vlnené kúsky potešia aj zahrejú

Ďalšia inšpirácia jesene prichádza v podobe lookbooku známej španielskej značky dostupnej aj bežným ženám.

04.10.2014 07:00
debata
Farebne monochromatické, postavené na precíznom... Foto: Mango
Mango - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Farebne monochromatické, postavené na precíznom strihu, priam geometrickej presnosti a minimalistickom vyznení - také sú mnohé kúsky, ktoré na jeseň a v zime odporúčajú niektoré odevné značky. Presadzuje sa štýl, ktorý je výrazne ovplyvnený pánskymi prvkami - rovné nohavice s manžetami, predĺžené saká a vesty rovného strihu a k nim jednoduché úpletové topy - niektoré aj nad pupok vytvárajú mimoriadne zaujímavú alternatívu módy nasledujúcej sezóny.

Kľúčové farby a potlače

Začneme od konca – ak je reč o potlačiach, v prípade španielskej značky Mango rozhodne nedominujú kľúčovým lookom, ktoré sa snaží firma komunikovať. Jeseň je v prvom rade o monochromatickej farebnosti – často dovedenej do maxima kombinovaním kúskov v identickom farebnom tóne. Z farieb dostali priestor odtiene sivej, antracitová, béžová, kávová hnedá či červená. Nechýbajú však ani také ostrieľané farby ako je čierna, alebo vojenská zelená. Namiesto výrazných vzorov sa jeseň nesie v znamení štruktúry vlnených materiálov a pletených a kúskov, keď vzniká pri mnohých kúskoch akýsi „strakatý“ efekt.

Lookbook Mango - jeseň-zima 2014 - trendy.
Súčasťou jesennej kolekcie Mango sú,...
+20Mango - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy

Kľúčové strihy

Základom je precíznosť a priam geometrická prenosť a strohosť. Rovné strihy kabátov, sák aj nohavíc akcentujú odevný minimalizmus, sú to najmä materiály, ktorý celkový dojem zjemňujú. Nechýbajú však ani kabáty v oversized verziách, často s posunutými plecami a takzvaným „baggy“ (vrecovitým) dojmom. Nohavice môžu popri klasickom pánsky rovnom strihu byť aj voľnejšie, so športovým nádychom. Na sukniach a šatách sa objavuje plisovanie.

Kľúčové materiály

Zmesové materiály v prípade sák a nohavíc, ktoré sú určené na serióznejšie príležitosti, sa striedajú s vlnou a pleteninami masívnych svetrov na prepásanie, či kardiganov. Nechýba ani pravá koža, ovčina, ktorá je túto jeseň v kurze u viacerých značiek, si našla miesto aj na lemoch, rukávoch a golieroch kúskov z dielne španielskej značky Mango.

Lookbook Mango - jeseň-zima 2014 - trendy. Foto: Mango
Mango - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Lookbook Mango - jeseň-zima 2014 - trendy.

Kľúčové looky

Jedným je určite strohý minimalizmus vystavaný na už spomenutých rovných strihoch, hladkých materiáloch a monochromatickej farebnosti. Ovplyvňuje ho maskulínny vplyv a celkový obraz garderóby vyvoláva dojem nezávislej, silnej a modernej pracujúcej ženy. Druhým je potom jeho protiklad – nie však romantický a ženský, ale opäť s prvkami mužskej garderóby. Ide o mixovanie spracovaného denimu s flanelom, pleteninami a bavlnou. Boyfriend džínsy, alebo džínovina spracovaná na spôsob motorkárskych nohavíc s prešitými kolenami a zipsami na spodnej časti nohavice. Samozrejme, súčasťou kolekcie sú potom aj kúsky, ktoré sú nadčasové a snažia sa uspkojiť klientelu žien so zaužívanými predstavami o svojom vzhľade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #farebnosť #materiál #lookbook #Mango #jeseň-zima 2014 #looky

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...