Obrazom: Moderná žena si žiada komfort, nezľakne sa pánskych prvkov

Ďalší z lookbookov s kolekciou jeseň-zima 2014 si môžete pozrieť práve u nás.

27.09.2014 07:00
debata (1)
Jeseň sa nesie v znamení kabátov. Nechýbajú... Foto: Pietro Filipi
Pietro Filipi - lookbook - jeseň-zima 2014 - trendy Jeseň sa nesie v znamení kabátov. Nechýbajú komfortné modely rozmernejších pánskych strihov, na ktorých sa objavujú detaily kožušinového zdobenia. Zjemňujú a dodávajú sofistikovanejší dojem.

Modernej pracujúcej žene je určená móda, ktorú už niekoľko rokov prináša na trh značka s českým zázemím, no talianskym názvom. Ďalší lookbook s kolekciou jeseň-zima 2014, do ktorého sme nazreli a vy môžete spolu s nami, pochádza práve od nej. Doteraz zverejnené lookbooky hľadajte tu.

Kľúčové línie

Popri klasickej kolekcii sa v jesennej sezóne predstavujú aj dve špeciálne línie – jedna nazvaná Identity, druhá Silverline. Pod prvou spomenutou je podpísaná dizajnérka Anna Tušková, ktorá v tvorbe stavala najmä na funkčnosti a variabilite. Jednotlivé modely nesú v sebe prvky pánskeho a športového štýlu, sú skôr minimalistické, no zároveň tak ľahko kombinovateľné a variovateľné doplnkami. Línia Silverline je dielom úspešnej dizajnérky Ivany Mentlovej a predstavuje doposiaľ najvyššiu odevnú líniu pod krídlami značky. Mentlová okrem kúskov na denné nosenie, rozličných nohavicových kostýmov, hodvábnych košeľových blúzok či kabátov prináša aj variáciu na spoločenský večerný odev. Inšpirovala ju asymetria, kontrast strohosti a jemnosti.

Jeseň sa nesie v znamení kabátov. Nechýbajú...
Pánske prvky v ženskom šatníku - nohavice...
+11Pánsky a športový štýl ovplyvnil kolekciu...

Kľúčové farby

Čierna, biela a sivá – toto trio takmer na sto percent ovládlo jesennú víziu módy. Objavujú sa však aj tóny atramentovejmodrej či farby ťavej srsti, ktoré sa príjemne a ľahko kombinujú s farebnejšími, ale aj monochromatickými kúskami odevov.

Kľúčové materiály

Z materiálov nechýba už tradične v jesennej sezóne vlna, ktorú v niektorých kúskoch dopĺňa prímes kašmíru. Ulahodí aj hodváb či krajka a v najvyššej línii sa objavujú aj detaily z pravej kožušiny. Nechýba však ani nylon či elastan.

Línia Identity. Foto: Pietro Filipi
Pietro Filipi - lookbook - jeseň-zima 2014 - Trendy Línia Identity.

Kľúčové strihy

V prípade nohavíc funguje niekoľko variácií – klasický rovný cigaretový strih siahajúci až po zem a často zahaľujúci aj vysoký podpätok sa strieda so širšími nohavicami pánskeho strihu, prípadne akoby pyžamovými nohavicami z ľahšieho a vzudšného materiálu. V sakách funguje kratšia aj dlhšia dĺžka, zaujímavé sú predĺžené „vesty-saká“ – hit jesennej sezóny. V kolekcii nechýba ani asymetria či priehľadné krajkové prestrihy a všité panely.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #trendy #kabát #lookbook #jeseň-zima 2014 #strih #nohavice #Pietro Filipi #Ivana Mentlová

+ Dostatok spánku je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Nemusíte spraviť všetko dokonalo, všetko sa časom...

+ Nezabúdajte na výdatné raňajky, je to dôležité jedlo dňa.
Práca doma vás bude veľmi unavovať, musíte sa...