Dlhá horúca sprcha! Paráda? Pozor, pokožke veru neprospeje

Horúca voda je pre mnoho žien a mužov najväčším výdobytkom ľudstva. Stráviť každé ráno pod tečúcim prúdom, ktorý zohrieva celé naše telo však má aj svoje riziká.

11.09.2014 15:00
horúca voda - sprcha Foto:
Sprchovanie sa v horúcej vody môže byť príjemné, ale ak trvá pridlho, pokožke škodí.
debata

Hoci podobné ranné rituály vnímajú mnohí ako naštartovanie svojej rozospatej duše do nového dňa a zároveň predlžovanie pocitu bezpečia a pokoja, ktoré zostala v rozostlaných perinách, pokožka nemusí s vašimi pocitmi súhlasiť.

Dermatológovia upozorňujú, že prúdy horúcej vody doslova odlupujú z našej kože vlhkosť a spôsobujú, že po dlhej horúcej sprche je koža veľmi tenká, citlivá a suchá. Ak sa k tomu pridáva ešte mydlo, ktoré neobsahuje hydratačné zložky, na popraskané plochy kože alebo pocit, keď akoby na vás praskal kožný epitel, máte „zarobené“.

Nebudeme vás nútiť, aby ste odrazu prestali užívať príjemné ranné sprchovanie v teplej vode. Určite však zvážte, či niekedy netreba trošku pootočiť kohútik z červenej strany viac do stredu. Zároveň by ste mohli pouvažovať nad tým, či naozaj musíte v sprche pod prúdom stáť pätnásť minút. Nerobí to dobre vášmu rozpočtu, ale ani pokožke. Skráťte sprchovanie a vmestite sa do desaťminútového rozpätia.

A na záver, samozrejme, dôležité odporúčanie. Hydratujte pokožku hneď ako vyskočíte z vane či sprchového kúta. Telové mlieka, krémy, alebo suflé najlepšie účinkujú do piatich minút po sprchovaní. Vtedy sú totiž póry ešte otvorené a dokážu dobre absorbovať vitamínové a hydratačné zložky.

debata chyba

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....