Eleganciu mohla vyučovať! Móda zosnulej Lauren Bacall mieri do múzea

Múzeum newyorského inštitútu módnej technológie (FIT) chystá výstavu šiat herečky Lauren Bacallovej, ktorá zomrela tento týždeň.

15.08.2014 15:00
debata
Dokázala byť žensky nežná aj chlapsky... Foto: SITA/AP
Lauren Bacall Dokázala byť žensky nežná aj chlapsky sardonická. Lauren Bacall bola skrátka nezameniteľná.

O povolenie vystaviť odevy, ktoré inštitútu darovala, požiadali predstavitelia inštitúcie hviezdu ešte pred jej smrťou. Elegantná kráska zo strieborného plátna súhlasila s podmienkou, že výstava bude mať kvalitu najlepších módnych domov.

Bacall, ktorá sa dožila 89 rokov, sa v mladosti venovala aj modelingu. V devätnástich rokoch sa objavila na titulnej strane časopisu Harper's Bazaar a jeho šéfredaktorka Diana Vreeland ju potom odporučila filmárom.

Múzeum FIT chystá výstavu šatníka Bacallovej na budúcu jar. Podľa agentúry AP sa budú dať vidieť modely piatich návrhárov, ktorí herečke pomohli vytvoriť originálny štýl, ktorý bol zmesou ženskej elegancie a nenútenosti.

Šaty pošívané flitrami a doplnené plášťom sa... Foto: SITA/AP, Eileen Costa
Fashion Lauren Bacall Šaty pošívané flitrami a doplnené plášťom sa budú tiež dať vidieť na výstave Múzea FIT.

„Vyzerala, že sa nijako veľmi nesnaží dobre vyzerať, bola stelesnením ľahkosti, a docieliť to je niekedy veľmi náročné. Ale na nej všetko pôsobilo dôveryhodne, pohľad, hlas, vlasy,“ povedal návrhár Peter Som.

„Bola opakom zjavnej sexuality Marilyn Monroeovej, a napriek tomu všetkými pórmi vyžarovala city. Nosila tak jednoduché a pritom elegantné šaty, že by sa dali nosiť aj dnes,“ usudzuje Som.

Na výstave sa budú dať vidieť šaty s ručne našitými flitrami doplnené plášťom v tom istom odtieni ťavej hnedej. Zvrchník je hladký na povrchu, avšak jeho podšívka je z rovnakého pracne vyrobeného materiálu ako šaty.

Titulná strana magazínu Harper's Bazaar s... Foto: SITA/AP, Philip Friedman
Fashion Lauren Bacall Titulná strana magazínu Harper's Bazaar s herečkou a modelkou Lauren Bacallovou na titulnej strane.

Modely, ktoré budú vystavené v múzeu na Manhattane, budú z 50-tych a 60-tych rokov a budú z dielní Normana Norella a z návrhárskych domov Christian Dior, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent a Ungaro.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Legenda #idol #Lauren Bacall

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...