Podľa rozvrhu! Takto by ste sa mali o pleť či telo starať denne

Rozvrh rozhodne nie je len to, čo čaká školákov o pár týždňov. Jeden taký, v ktorom matematiku nahradí pleťové sérum a geografiu napríklad píling, by ste mali mať aj vy.

13.08.2014 11:00
krk - pokožka krku - ovisnutá pokožka Foto:
O pokožku sa treba patrične starať každý deň. Máte aj vy svoj rozvrh?
debata

Odborníci sa zhodujú, že v starostlivosti o krásu je dôležité vedieť, ktoré činnosti sú dôležité a tiež poznať, kedy je ten správny čas, aby ste ich absolvovali. Tak ako si každé ráno a každý večer umyjete zuby, malo by to vyzerať aj s vašou starostlivosťou o krásu vlasov, tváre či tela. Ako teda postupovať?

Ráno

Okrem tradičnej sprchy či umývania vlasov a zubov by ste nemali zabudnúť na čistenie pleti. Hoci väčšina žien si ju čistí až večer po celom dni, aj ranné čistenie má veľký zmysel. Odstránite tak prebytočný maz vylúčený počas noci a pripravíte ju na pôsobenie aplikovaných prípravkov. Jedným z nich by určite malo byť hydratačné sérum alebo krém. Samozrejme, treba uvažovať v kontexte vlastností vašej pokožky a toho, čo je pre ňu vhodné. Hydratačný krém je však vhodný ako podklad pod mejkap, alebo napríklad primer, ktorý pleť vyhladí. Vhodné je zadovážiť si tiež krém s protistarnúcimi účinkami.

Čo sa týka vlasov, nemusíte ich každé ráno umývať. Väčšina odborníkov sa zhoduje na tom, že to korune krásy až tak neprospieva. Čo je však dôležité určite, je starostlivosť o vlasy rozležané a utlačené z postele. Mali by ste ich prečesať hrebeňom alebo kefou a pomocou prípravkov im dodať objem. Môžete tiež využiť rozličné spreje s prípravkami, ktoré vlasy osviežia, prevoňajú a dodajú im lesk.

Večer

V prípade večernej starostlivosti sa dookola opakujú reči o dôkladnom odlíčení. A my v tomto smere nebudeme opakovať nič iné. Áno, pleť musíte vyčistiť a ošetriť. Vhodnejšie ako pleťová voda je čistiace pleťové mlieko. Na oči môžete použiť špeciálny odličovač očí. Vhodná je aj pena, niektoré dámy však majú po jej použití pocit príliš stuhnutej a suchej pokožky. Tento problém však vyrieši nočný krém či sérum. Na pokožku je vhodné aplikovať séra proti starnutiu, regeneračné alebo rejuvenizačné prípravky. Až následne sa odporúča nočný krém. V prípade mastnejšej a citlivej pleti buďte pri výbere opatrná a pokožke doprajte maximálne jeden prípravok, aby ste ju zbytočne nezaťažovali. Vlasy len jemne prečešte, aspoň čiastočne odstránite nánosy dňa (či už v podobe prachu z okolia, ale aj stylingových prípravkov).

Zabúdať by ste nemali na telo. Jeho pokožka bude dlhšie jemná a zamatová, pokiaľ si osvojíte používanie telových mliek, krémov či telového masla. To, je vhodné používať aj ráno po sprche – ideálne takmer bezprostredne po tom, ako ste z vody vyšli, aby látky stihli preniknúť do pokožky.

Pleť čistite aj ráno, nielen večer. Na snímke...
Ráno je dobré dopriať pleti hydratáciu....
+5Objem je pre vlasy dôležitý. S penovým tužidlom...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #starostlivosť #pleť #pokožka #rozvrh

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....