Tenisky trochu inak? Dior núka futurizmus s príchuťou couture módy

Keď pred pár mesiacmi slávne značky počas prehliadok couture módy predstavili ako obuv modeliek tenisky, celý módny svet predpovedal zrod nového módneho trendu. Nemýlil sa.

25.06.2014 13:58
debata
Komfort na tej najluxusnejšej úrovni? Hitom... Foto: DIOR
Dior Fusion Sneakers - couture tenisky Komfort na tej najluxusnejšej úrovni? Hitom leta budú pre majetných zákazníkov couture tenisky - napríklad aj tieto od Dior.

Jedným z módnych domov, ktoré vnímajú luxusné tenisky ako obuv aj pre toho najnáročnejšieho zákazníka, pričom nezabudújú na stránku funkčnosti, ale tiež mieru patričnej originality, dizajnového prístupu a luxusnej ručnej výroby, je aj francúzsky Dior.

Tenisky Dior Fusion v sebe kombinujú prvky...
Komfort na tej najluxusnejšej úrovni? Hitom...
+3Tenisky Dior Fusion v sebe kombinujú prvky...

Práve na módnej šou francúzskeho ateliéru s couture módou mohol celý svet vidieť luxusné modely zdobených tenisiek, ktoré dopĺňali ľahučké šaty s perforovaním a couture kreácie z pera hlavného dizajnéra Rafa Simonsa.

Prístup belgického tvorcu je neprehliadnuteľný aj v teniskách Dior Fusion Sneakers, z ktorých sa päť vybraných modelov dostane aj do širšieho predaja v rámci butikov Dior po celom svete.

Výroba jedného páru je pritom sama o sebe akýmsi umeleckým procesom. Ručne našívané flitre a kvetinové motívy z nich vytvorené, kombinácia futuristicky tvarovanej kaučkovej podrážky a zdobeného návleku na nohe patria rozhodne medzi najzaujímavejšie dizajnové riešenia obuvi na trhu, pričom ich ambícia je uspokojiť aj tie najnáročnejšie zákazníčky.

Samozrejme, bude to za patričnú cenu, ale na to si už asi klientky firiem ako Dior, Chanel či Prada, Miu Miu, ale aj Rick Owens alebo Givenchy – teda tých, ktoré športovú obuv prezentujú v povýšenej verzii – zvykli. V galérii si pozrite výber modelov z kolekcie Dior Fusion Sneakers, video ukáže proces, ako podobná obuv vzniká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #obuv #tenisky #Dior Fusion #netradičný trend

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...