Štyri chyby, ktoré robíme pri starostlivosti o vlasy

Denná starostlivosť môže byť občas dvojsečnou. Vlasy sú totiž ciltivé a občas ani netušíme, že im možno robíme zle.

23.06.2014 17:30
nové vlasy - zdravé vlasy Foto:
Zdravé vlasy chce docieliť azda každá žena.
debata (1)

Viete, aké sú najčastejšie chyby žien pri starostlivosti o svoju korunu krásy?

Denné umývanie

Mnoho žien si myslí, že ak vlasy umýva denne, udržiava ich v dokonalej kondícii a tvare. Faktom ale je, že umývaním vlasy prichádzajú o prirodzený maz, sú vysušené a hoci máte pocit, že už k večeru sa mastia, výsledkom sú unavené a suché vlasy bez života. Omnoho viac vlasom prospeje, ak ich umyjete len každý druhý či tretí deň a radšej každé ráno dobre učešete a nastajlujete.

Priveľa kondicionéru či masky

Výživa a ochrana pred zauzlením a ťažkým rozčesávaním je jedna vec, ale priveľké zaťaženie na vlasy zase druhá. S kondicionérom môžeme vlasy zaťažovať a v konečnom dôsledku ich zbytočne zmastíme a spravíme splihlé a pôsobiace unavene. Podobné platí aj pri častom používaní masky. Menej je viac platí naozaj na sto percent.

Bez ochrany pred teplom

Časté fénovanie, fúkanie či žehlenie vlasy oslabuje a vysušuje, ničí. Na trhu sú už dávno prípravky na ochranu vlasov proti tepelnému pôsobeniu. Nepodceňujte ich význam. Vlasy obalia do ochranného obalu a obmedzujú tak škodlivé účinky tepla na štruktúru a povrch vlasu.

Denne si robiť cop na jednom mieste

Mnoho žien netuší, že aj toto je cesta, ako sa vlasy oslabujú. Každodenná úprava hrivy korunovaná jednoduchým copom vzadu na chrbte síce možno niekomu príde praktická, ale ak robíte deň čo deň ten istý uzol na vlasoch, neodvďačia sa vám.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starostlivosť #chyby

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...