Veľký prehľad opaľovacích prípravkov - 2. časť: Pre dospelých

Po minulotýždňovom prehľade opaľovacích prípravkov určených na citlivú detskú pokožku sme pripravili aj prehľad "sun-blockov" pre dospelých.

18.06.2014 07:00
opaľovanie - ochrana Foto:
Opaľovacia sezóna je v plnom prúde.
debata

Na trhu sa nachádza veľké množstvo značiek, vybrať si z nich je niekedy naozaj ťažké. Základom je, samozrejme, vysoká ochrana, ale mnohí z nás riešia aj sprievodné faktory ako je konzistencia, pocit na pokožke, spôsob aplikácie či množstvo a jeho „výdrž“ v rámci leta.

Podobne ako pri detských opaľovacích prípravkoch aj tu platí, že skúsiť môžete mlieka, krémy či spreje. Často využívané a obľúbené najmä u žien sú tiež opaľovacie oleje, medzi nimi napríklad aj suché oleje, ktoré svojím zložením síce zvyšujú intenzitu a kvalitu opálenia, ale zároveň chránia pokožku a nemastnia ju príliš.

Opaľovacia sezóna je v plnom prúde.
Ľahký telový sprej na opaľovanie SunZone od...
+27Sprej na opaľovanie Sundance s ochranným...

Niektoré dámy s obľubou siahajú aj po tónovacích opaľovacích krémoch, ktoré v sebe nesú pigmenty. Pre jednotlivcov s citlivou pokožkou sú na výber predovšetkým značky dostupné v lekárňach – zväčša ponúkajúce okrem klasickej ochrany pred slnkom aj ochranu kože pred alergickými reakciami či precitlivej reakcii na samotný prípravok.

V zozname, samozrejme, nesmú chýbať ochranné tyčinky. Tie sú špeciálne určené na vybrané partie – citlivé a častejšie vystavené slnku – teda nos, uši, pery, nadočnicové oblúky, ale napríklad aj lakte. V nasledujúcej galérii a zozname nájdete prehľad najznámejších značiek dostupných na slovenskom trhu.

Prehľad prípravkov:

Ľahký telový sprej na opaľovanie SunZone od Oriflame má nemastné zloženie a ľahko sa vstrebáva. SPF má 25.
Cena: podľa katalógu

Opaľovací rad Nubian ponúka olej, mlieko či emulziu na opaľovanie so strednou ochranou 15. Je obohatený o vitamín E a panthenol, mandľový olej či betakarotén.
Cena: od 1,50 eur (olej) a od 4,35 (emulzia)

Opaľovací krém Cien Sun obsahuje bambucké maslo a je odolný voči vode. Dostať ho kúpiť s ochranným faktorom SPF 10 a 20, predáva sa v sieti Lidl.
Cena: 2,49 eur

Sprej na opaľovanie Sundance Sensitiv je určený na citlivú pokožku a má ochranný faktor 30. Predáva Drogerie Markt.

Nivea Sun ľahké ošetrujúce mlieko na opaľovanie s SPF 50+. Má vodeodolné zloženie.
Cena: 14,64 eur

Opaľovacie mlieko Astrid s obsahom beta karoténu chráni pred UVA a UVB žiarením, má SPF 30.
Cena: 7,20 eur

V rámci solárnej kozmetiky má svoj rad aj značka Dermacol. Pod prívlastkom Sun nájdete napríklad opaľovacie mlieko alebo krém na tvár a pery. Obsahujú betakarotén a vitamín E.
Cena od: 6,49 eur

Ochranný opaľovací krém na tvár Reponse Soleil od Matis obsahuje okrem OF aj výťažok z hnedých rias, ktorý pôsobí proti starnutiu pokožky a ochraňuje ju pred vonkajšími vplyvmi.
Cena od: 16,21 eur

Opaľovacie mlieko v spreji Clarins s vysokou ochranou 50+ je určené na citlivú pokožku. Chráni proti starnutiu pleti.
Cena od: 25 eur

Vysokú ochranu pre citlivú pleť poskytuje rad Avéne na opaľovanie. Obsahuje mlieka a emulziu so SPF 50+, ochrannú tyčinku či mlieko v spreji.
Cena od: 11,80 za 50 ml

Rad Anthelios XL od La Roche Posay poskytuje viacúrovňovú ochranu pre pokožku vystavenú slnku. Je vhodný na citlivú kožu a dostupný aj vo viacerých alternatívach – pre suchú či mastnú pokožku, v podobe fluida, výživného oleja či krému.
Cena od: 16,54 eur

Vodeodolný opaľovací olej Ambre Solaire od Garnier s ochranou 15, ktorý zanecháva pokožku jemnú a zamatovú, no zbytočne ju nemastí. Špeciálnu ochranu 50+ určenú aj pre citlivú pokožku ponúka zase opaľovacie mlieko rovnakej značky
Cena: 8,39 eur (olej) a 12,38 (mlieko)

Aj na citlivú pokožku je vhodný rad Photoderm značky Bioderma. Dostupná je ochrana vo viacerých podobách – od mlieka, cez krém až po suchý olej.
Cena: od 13 eur

Opaľovací krém na tvár Avon Sun zabraňujúci starnutiu. Je určený na citlivú pleť a má OF 50, obsahuje vitamín E, hydratuje pleť a pomáha redukovať príznaky predčasného starnutia vašej citlivej pleti.
Cena: 10 eur

Fotoprotektívny gél pre kožu citlivú na slnečné žiarenie Daylong Extreme – SPF 50+.
Cena: 9,60 eur

Vysokú ochranu na citlivú pokožku poskytuje rad Capital Soleil od Vichy. Dostupný je napríklad v podobe oleja, mlieka či krému, novinkou je hydratačný „závoj“ v spreji.
Cena od: 17 eur

Na telo a tvár je určený opaľovacie mlieko s citrusovou vôňou Lait Solaire od Biotherm.
Cena od: 15,80 za 200 ml

Vysoká ochrana pred slnkom na pokožku citlivú na slnko a so sklonom k alergiám – ponúka ju krémový gél Eucerin Sun Cream – SPF 50.
Cena od: 11,52 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #opaľovacie prípravky - leto 2014 - prehľad - solárna ochrana

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...