Môže oblečenie s deťmi rásť? Inšpirujte sa Danou Kleinert

Ako si jednoducho aj doma navrhnúť a vyrobiť oblečenie pre deti, ktoré s nimi bude rásť?

10.06.2014 11:00
Sunar Fashion Dana Kleinert Foto:
Nová kolekcia pre deti od Dany Kleinert.
debata

Inšpirujte sa módnou návrhárkou Danou Kleinert. Tá sa v novej kolekcii pre deti pohrala práve s variabilitou detských vecí, z ktorých naše ratolesti zväčša bleskovo vyrastú.

Skúste začať napríklad teplákmi. Módna návrhárka Dana Kleinert ich navrhla tak, že z hľadiska variability sa dajú z krátkych spraviť dlhé a naopak. „Všetko pomocou jednoduchých šnúrok na bočnej strane. Týmto sťahovaním a vyťahovaním sa zároveň dieťa hrá aj s dĺžkou žirafieho krku. Šatôčky sú opäť obojstranné ako vesta a navyše sa dajú na nich predĺžiť či skrátiť rukávy na ramienkach. Strih okrem toho, že je typický pre moje kolekcie, je ešte aj vytvorený tak, že z dlhých šiat neskôr môže byť tričko,“ povedala Kleinert.

Aké materiály by sa mali pri šití týchto odevov použiť? „Určite najvhodnejší je bavlnený jersey. Pri kolekcii sme starostlivo materiál vyberali a všetky časti odevov, od nití, cez zipsy, tlač až po materiál samotný, sú certifikované a vhodné aj pre maličké bábätká,“ vysvetľuje Dana Kleinert.

V čom teda spočíva fígeľ predlžovania a skracovania? „Fígeľ je práve v počiatočnom premyslení systému kolekcie a následne jeho zjednodušení. Systém šnurovania a dobrý strih sú základom. Práve na tých strihoch sme dlho pracovali, aby boli tak jednoduché a zároveň mnohostranne funkčné,“ dodáva Kleinert. Použite šnúrky, prípadne gumičky. Zvnútra sa dá všiť jednoduchý „tunel“, ktorý šnúrku drží a hneď je jeden model hotový. To zvládne doma každá mamina či babka.

Šatočky

Obojstranné tmavo šedé šatočky s oranžovými bodkami, funkčnými vreckami s vykúkajúcou žirafou a motýlikovými rukávmi so šnúrami.

Sunar Fashion - Dana Kleinert.
Saty puntik, kleinert Sunar Fashion - Dana Kleinert.

Po obrátení naruby sa menia na hladké a jasno oranžové. Vyzerajú rovnako pekne nielen ako šaty, ale tiež ako tunika k tepláčikom či legínam.

Tepláčiky

Svetlo šedé tepláčiky majú funkčné vrecká vhodné na detskú ručičku i malé skryté tajomstvo. V nohaviciach majú tepláčiky navyše všité šnúry, ktorými môžete nastavovať ich dĺžku.

Sunar Fashion - Dany Kleinert.
Dana Kleinert Sunar Fashion - Dany Kleinert.

Vďaka tomu tepláčiky porastú zároveň s dieťaťom.

Vestička

Obojstranná vestička s kapucňou je z jednej strany tmavo šedá s veľkými svetlo šedými vreckami. Aj tu z nich vykukuje žirafa.

Sunar Fashion - Dana Kleinert.
Vesta, dana kleinert Sunar Fashion - Dana Kleinert.

Z druhej strany oranžová s malým vreckom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dana Kleinert #detská kolekcia

+ Sústreďte sa viac na plusy, na mínusy pokojne zabudnite.
Sieťovanie je kľúčom k novým pracovným príležitostiam....

+ Vyvážený jedálniček je základom pre dlhodobé zdravie.
Finančná disciplína teraz vytvorí pevný základ pre...