Ako prežiť leto s hladkými nohami a podpazuším?

V poslednom desaťročí sa stala najefektívnejšou metódou na odstránenie trvalého ochlpenia laserová epilácia. A ak chcete prežiť leto bez žiletky a neustálej aplikácie vosku, boj s chĺpkami by ste mali začať už teraz!

05.06.2014 11:00
laserová epilácia - zbavovanie sa chĺpkov Foto:
V poslednom desaťročí stala najefektívnejšou metódou na odstránenie trvalého ochlpenia práve laserová epilácia.
debata

Ani nie prednedávnom obehla bulvárny svet šokujúca správa, že Viktória Beckham si svoje nohy zásadne neholí. Manželka populárneho futbalistu Davida Beckhama však nie je naturálny typ. „Nohy si neholím, bola som na laseri a je to úžasné. Bola to jedna z najlepších rád, ktoré som kedy dostala a vďačím za to Eve Longorii, ktorá mi o tomto zákroku povedala,“ prezradila vždy perfektne upravená „exspajska“ časopisu Allure svoj tajný trik.

Namiesto žiletky laser

Niet divu, že sa v poslednom desaťročí stala najefektívnejšou metódou na odstránenie trvalého ochlpenia práve laserová epilácia. „Epilácia laserovým svetlom trvale znižuje nežiaduce ochlpenie v oblasti tváre aj celého tela v priebehu menšieho počtu zákrokov a s vyšším komfortom než pri tradičných postupoch,“ vysvetľuje MUDr. Zdenko Zamboj, vyhľadávaný špecialista v oblasti laserovej medicíny. Laserové svetlo so špecifickou vlnovou dĺžkou podľa neho ničí bunky, z ktorých vyrastajú chĺpky, zatiaľ čo kontaktné chladenie zaisťuje klientov komfort.

Tmavších sa zbavíte ťažšie – omyl!

Ženy s tmavším ochlpením to mali odjakživa ťažšie, nielenže bolo nápadnejšie, ale bolo i voči špeciálnym prípravkom omnoho odolnejšie. Dobrou správou pre ne je, že laserová epilácia je najviac účinná práve na tie tmavšie a hrubšie chĺpky: „Chĺpky bez akéhokoľvek pigmentu (úplne bledé ochlpenie) nie sú na toto ošetrenie vhodné. Taktiež sa ošetrenie nevykonáva na opálenej pokožke,“ zdôrazňuje laserový špecialista.

Laser svojím pôsobením reaguje s farbivom chlpu, zahrieva ho na extrémne vysokú teplotu a takto vlasový folikul (cibuľku) spáli – definitívne zničí. Z toho vyplýva aj vyššia účinnosť tejto metódy na tmavé chlpy na svetlejšej pokožke.

Metóda je účinná u žien aj u mužov

Až dvanásť z dvadsiatich opýtaných žien vo veku od 18 do 35 rokov sa priznalo, že pri výbere plaviek uprednostní širší strih spodného dielu pred viac vykrojeným, prípadne má „v zálohe“ oba typy bikín, a to z jediného dôvodu – neestetické chĺpky a podráždená pokožka po holení. Trvalú laserovú epiláciu možno vykonávať na všetkých častiach tela vrátane intímnych partií. Táto depilačná metóda je účinná ako u žien, tak i u mužov. Počet potrebných ošetrení je v priemere 4–6 v závislosti od intenzity ochlpenia a lokalizácie. „Ošetrenie rovnakej oblasti sa opakuje približne po 1 mesiaci a už po prvej epilácii je evidentné, že chĺpkov dorastá stále menej a že sú jemnejšie,“ ubezpečuje doktor Zamboj.

Pre najlepší efekt treba začať ešte pred letom

Ak zvažujete, že zákrok podstúpite, majte na pamäti nasledovné informácie, inak hrozí, že vaša investícia a energia i toho najlepšieho špecialistu pod slnkom vyjde na zmar:

…zhruba mesiac pred ošetrením je potrebné vyhnúť sa opaľovaniu, nadmernému slneniu, soláriu, prípadne pokožku pred slnkom chrániť a natierať krémom s vysokým ochranným faktorom.

…asi rovnakú dobu pred zákrokom sa chĺpky nesmú vytrhávať – strojčekom, pinzetou, voskom.

…približne 1–3 dni pred ošetrením je potrebné dlhé chĺpky oholiť žiletkou, keďže laserové svetlo pôsobí na štruktúry v koži, z ktorých chĺpky vyrastajú a nie na samotné – už vyrastené chĺpky.

Cena:

  • depilácia podpazušia (obidve strany) 120 eur
  • okolie očí 39 eur
  • oblasť okolo bikín 109 eur
  • lýtka, predkolenie jedná strana 119 – 169 eur
  • hrudník u muža 139 eur
  • hrudník u žien 89 eur
  • horná pera 49 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochlpenie #laserová epilácia #chĺpky #hladká pokožka

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...