Oči si zaslúžia dôkladnú opateru. Ako na vrásky, opuchy či vačky?

Už je to raz tak. Očné okolie je jednou z najcitlivejších partií našej tváre. A tiež jedným z hlavných hlásnikov toho, ako nám pribúdajú roky.

09.04.2014 17:00
oči. očné okolie, krém na oči Foto:
Nie je nič nezvyčajné, ak zistíte, že na hydratáciu líčok či čela a brady vám vyhovuje jeden krém a na oči potrebujete celkom špecifický prípravok.
debata

Starostlivosť o vrásky okolo očí či kruhy je v prípade mnohých žien sťažená aj faktom, že pokožka okolo očí je veľmi jemná a citlivá. Nie je teda často možné ošetrovať ju bežným krémom, ale vyžaduje si špeciálnu starostlivosť.

Názory na to, ako si vyberať očný krém sa rôznia. Mnohí odborníci tvrdia, že ak používate výrobok na denné ošetrenie pleti od jednej značky, rovnaký výrobca by mal stáť aj za špeciálnou emulziou či sérom na očné okolie.

Áno, je pravda, že mnohé sety kozmetiky sú vytvárané vo vzájomnej súčinnosti. Nie je však nič nezvyčajné, ak zistíte, že na hydratáciu líčok či čela a brady vám vyhovuje jeden krém a na oči potrebujete celkom špecifický prípravok. Najmä, ak okrem citlivosti tiež dbáte na funkčnosť – teda redukciu opuchov, tmavých kruhov a vrások.

Ak si vyberáte očný krém, nedá sa vyhnúť tomu, aby ste testovali viacero prípravkov. Pred aplikáciou každého z nich by mal prebehnúť v prvom rade test na pokožke ruky. Následne tváre. Oči prichádzajú na rad až posledné. Ani to nemusí znamenať, že vám krém sadne. Akonáhle pocítite nepríjemnú reakciu, majte sa na pozore a prípravok prestaňte používať.

Ak však nájdete taký, ktorý vášmu očnému okoliu vyhovuje, skúste ho používať dlhší čas. Efekty mnohých sa prejavia až po určitom časovom intervale, na trhu sú však aj prípravky, ktoré výsledky ukazujú už do pár dní. Paleta možností je pestrá. Pár z nich ponúkame aj my, ale nezabúdajte, že v prvom rade si očný krém musíte nájsť vy sama. A ak máte špeciálne citlivú pleť, nechajte si poradiť v prvom rade lekárskym odborníkom.

Naše tipy na starostlivosť o očné okolie:

Garnier Ultra Lift Cream + Serum očný krém je určený na normálnu pokožku. Jeho účinky sa prejavujú už po pár dňoch. Pleť vypne a výsledok je mladší vzhľad, elastickejšia pokožka a menej vrások v očnom okolí.
Odporúčaná cena: 11,99 eur

Na suchú pleť je určený očný korektor Lancome Visionnaire Yeux Advanced Eye Corrector, ktorý funguje skvelo proti tmavým kruhom pod očami, vracia pokožke svieži vzhľad a jas.
Odporúčaná cena: od 44 eur

Popri krémoch sa niektorým ženám osvedčilo aj používanie roll-onov okolo očí. Na trhu je napríklad aj ten od Nivea Visage, ktorý obsahuje koenzým Q10 a účinkuje proti vráskam a opuchom a vačkom pod očami.
Odporúčaná cena: 6,99 eur

Citlivé očné okolie, ktoré si žiada hydratáciu, môžete osviežiť prípravkom Christian Dior Hydra Life Sorbet Eye Cream. Textúra je ľahká a dobre sa vstrebáva, je vhodná pre všetky typy pleti. Redukuje opuchy a minimalizuje tmavé kruhy. Pleť pôsobí oddýchnuto.
Odporúčaná cena: od 30 eur

Vichy Idealia očná starostlivosť funguje ako účinný prípravok proti známkam starnutia. Okrem toho, že redukuje vrásky, dodáva pleti tiež jas a neutralizuje tmavé kruhy pod očami. Vďaka obsahu účinných látok sľubuje optickú aj biologickú korekciu očného okolia. Je vhodná aj pre veľmi citlivú pleť.
Odporúčaná cena: 24,99 eur

Pre veľmi zrelú pleť je určený Gold Elixir od Dermacol – špeciálna očná starostlivosť s výťažkom kaviáru a extrakom cibuľky narcisu. Vyrovnáva hlboké vrásky, spevňuje pleť okolo očí a zvyšuje elasticitu.
Odporúčaná cena: 8,60 eur.

Očný krém Estée Lauder Advanced Time Zone bojuje proti viditeľným vráskam a výsledky sľubuje už do piatich dní. Je vhodnejší na zrelú pleť, ale používať ho už môžu dámy po štyridsiatke. Je vhodný na všetky typy pleti.
Odporúčaná cena: od 39,90 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oči #vrásky #očné okolie #krém na oči #vačky #opuchy

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...