Kráľovnou noci za pár eur! Móda z Londýna (opäť) ukázala štýlovú tvár

Necelý rok ubehol od momentu, čo sa aj Slovákom dobre známa a finančne dostupná odevná značka F&F prezentovala na veľkolepej módnej šou v centre Londýna. História sa opakuje. A Pravda.sk bola opäť pri tom.

07.04.2014 06:50
debata
Prehliadka F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn. Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn Prehliadka F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn.

Priestory londýnskeho Somerset House sú už roky akousi svätyňou módy a niet teda divu, že aj značka, ktorá sa predáva v mnohých krajinách v supermarketoch, túži byť prezentovaná práve tu. Metropola Veľkej Británie je síce mestom so stovkami maličkých galérií, ale aj industriálnych budov, kde by sa módna šou dala zorganizovať – v Somersete však dostáva bonus – punc toho, že ide o niečo, čo má šancu byť trendové a populárne. Po zhliadnutí kolekcie na jeseň a zimu 2014 nepochybujem, že množstvo odevov si svojich fanúšikov nájde.

Prehliadka F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn.
V Londýne predstavila značka F&F kolekciu...
+35Jeseň bude podľa F&F zvodná, trblietavá, s...

Dizajnéri, ktorí stoja za tvorbou jesennej kolekcie, sa tentoraz nechali inšpirovať mixom estetických prvkov 90-tych, ale aj 60-tych rokov. Dominantou sa stali štruktúry materiálov, dĺžky a strihy, ale aj vrstvenie.

Práve v ňom sa odrážala snaha o módny eklekticizmus. Modelky sa premávali po móle v trblietavých topoch na ramienka, ktoré dopĺňali lesklé šortky alebo minisukne a nohavice s brokátovým dezénom. Doplnkom sa stávali kardigany či kožušiny.

Modelka v kašmírovom kardigane. Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn Modelka v kašmírovom kardigane.

Kým v prípade toho druhého išlo výlučne o kúsky z umelej kožušiny, ktoré boli aj vizuálne najväčšou slabinou kolekcie, v prípade svetríkov značka prekvapila. Napriek tomu, že sa cieli na široké vrstvy a predáva odevy za priaznivé ceny, niektoré modelky predviedli aj kardigany s prímesou luxusného kašmíru.

Značka stále zostáva verná svojej filozofii ekonomicky dostupných odevov, no je príjemným zistením, že čoraz výraznejšie reflektuje trendy a ponúka aj odevy, ktoré dokážu v kombináciách vytvárať štýlové výsledky.

Jeseň bude zvodná, trblietavá, s gotickými... Foto: F&F
F&F - Jeseň-zima 2014 - Londýn Jeseň bude zvodná, trblietavá, s gotickými prvkami, ale aj sexepílom 90-tych rokov. Dominantou kolekcie, ktorú prezentovali v Londýne, bolo vrstvenie zdanlivo nekombinovateľných kúskov - kardigany cez tylové trblietavé tuby a tuniky. K tomu umelé kožušiny či nohavice s lesklým dezénom alebo zavinovacím pásom.

Šancu osloviť skutočne širokú skupinu ženských nositeliek majú nielen trblietavé tunikové šaty v dĺžke po kolená, flitrované minisukne či topy s korálikovým detailom, ale aj oversized saká v pánskom štýle doplnené nohavicami či ponúkané v mixoch so spomenutými ženskými a sexi kúskami.

Farebnosť je celkom zjavná – veľa čiernej, ktorá sa odľahčuje najmä v podobe materiálov. Priehľadný tyl a flitre dodávajú punc luxusu, nechýbajú však ani tóny sivej či tmavočervenej. K nim sa pridáva lososová, béžová, alebo staroružová.

Prehliadka F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn. Foto: F&F
F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn Prehliadka F&F - jeseň-zima 2014 - Londýn.

A čo sa týka pánov, tí by mali byť elegantní, no zároveň pridať do svojej podoby trošku chuligánskej drzosti. Tá sa objavuje v denime s vypraným či roztrhaným dezénom, ale napríklad aj bomberových bundách.

Dizajnéri ich vrátili do kolekcie opäť a ponúkajú ich v podobe, ktorá je kombinovateľná s elegantnými pracovnými nohavicami z tvídu či menčestru, ale aj s denimom. Pánske obleky (predovšetkým v sivej palete) majú niekoľko variácií. Nechýbajú dvojradové saká, ale ani modely so zapínaním na jeden či až na tri gombíky. Výrazným prvkom v pomerne strohej farebnosti sa stali košele a kravaty.

Prezentácia jesennej kolekcie F&F opäť presvedčila, že britská značka sa dokáže v rámci možností výroby, ale predovšetkým estetiky posúvať ďalej. Čo na tom, že v mnohých kúskoch vidieť inšpiráciu luxusnými butikmi a renomovanými dizajnérmi. Nejde o žiadnu novinku, že podobné spoločnosti sa snažia ponúknuť zákazníkovi aspoň ilúziu toho, čo si dovoliť môže len pár vyvolených.

A keď sa k tomu pridá ešte aj možnosť nakupovať mimo hypermarketu, tak ako vo Veľkej Británii, kde už má značka samostatné predajne s odevmi, fanúšikov určite ešte pribudne.

Cestu redaktora do Londýna hradila spoločnosť F&F.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #trendy #F&F #jeseň-zima 2014

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...