Toto sú vône jari! Inšpirujte sa našimi tipmi z parfémových noviniek

Jar sa nesie v znamení teplejšieho počasia, rozkvitnutých záhonov a lúk a tiež energickej atmosféry.

02.04.2014 07:00
žena - šťastie - lúka - vôňa - krása Foto:
Jarné vône sú charakteristické výraznými kvetinovými tónmi.
debata

Nie je výnimočné, že práve v jarných mesiacoch začínajú na pulty obchodov s parfumami a toaletnými vodami pribúdať novinky, často odľahčené, alebo inovované verzie známych vôní. Okrem nich sme urobili stručný prehľad aj v úplných novinkách. Všetky majú jedno spoločné – sú skvelým spoločníkom do jarných dní a mnohé jar doslova stelesňujú. Možno vás niektorá z týchto vôní osloví.

Aké vône vyskúšať?

Jednou z typicky jarných rastlín je pivónia. Tvorí aj jednu zo základných častí vône Acqua di Gioia talianskej značky Giorgio Armani. Okrem pivónie však v tejto ľahkej vôni ako stvorenej na príchod teplejších jarných dní ucítite aj citrón Primofiore, jazmín, lístky fialky či čierne ríbezle a hrušku. Aj odborníci zo serveru Fragrantica vôňu označujú za ľahkú a sviežu, vhodnú práve na teplejšie obdobie roka.
Odporúčaná cena: EDT 50ml 60 eur

Acqua di Gioia by Giorgio Armani.
Rosabotanica by Balenciaga.
+4Amor Amor L´eau

Svieža, kvetinová, ženská vôňa – takú sľubuje novinka od značky Dolce & Gabbana s jednoduchým názvom Dolce. Okrem vône narcisov, papájového kvetu, neroli či lekna sa v nej nachádzajú aj tóny kašmíru. Podľa viacerých užívateľov na servere Fragrantica.com je to výslovne jarná vôňa, ktorej kvetinový základ dominuje.
Odporúčaná cena: EDT 50 ml – 65 eur

Ruža zmiešaná s tónmi modrého hyacintu a figového listu, k nim pridané ružové korenie, ale aj grapefruit a korenistý kardamon – reč je o vôni Rosabotanica legendárnej francúzskej značky Balenciaga. Parfumovaná novinka, v ktorej nechýbajú ani tóny cédra, vetivera či pačuli, má slušnú trvácnosť. Je ideálna pre toto ročné obdobie, môžete ju nosiť aj v lete. Napriek intenzívnej vôni neruší a neobťažuje. Menší problém je, že najbližšie ju dostanete v Rakúsku.
Odporúčaná cena: EDP 50 ml – 84,95 eur

Vánok, ktorý so sebou prináša vôňu rozvoňanej, práve rozkvitajúcej lúky – to je novinka See by Chloe Eau Fraiche. Kombinuje tóny hyacintu s jazmínom a kvetom jablone. Je to skutočne vôňa týchto mesiacov, doslova evokujúca jar a prebúdzajúci sa život v parkoch a na lúkach. Zároveň je veľmi ľahučká a jemná.
Odporúčaná cena: EDT 50 ml – 60 eur

Na pomedzí jari a leta rozvoniava nová toaletná voda od dizajnérskeho dua Viktor & Rolf. Ide pritom o inovovanú verziu ich legendárnej Flowerbomb s podtitulom La vie en rose. Toaletná voda kombinuje v úvode tóny mandarínky a grapefruitu s ružovým korením. Pridáva sa zelený čaj, vôňa ruží a jazmínu, spoločne s orchideami. Nechýbajú však jantárové nóty dreva. Nezameniteľná vôňa, po ktorú si pravdepodobne budete musieť skočiť k susedom do Česka, alebo Rakúska, však určite rozvonia vašu jar.
Odporúčaná cena: EDT 50 ml – 2060 Kč

Ako očarujúca jarná vôňa bude určite na vás pôsobiť aj limitovaná edícia novinky značky Marc Jacobs – Daisy Delight Edition. Prvý nástrek evokuje vôňu kytice čerstvo nazbieraných kvetov, keď začnete vodu analyzovať, objavíte tóny frézie, pivónie, kosatca či gardénie. Pridáva sa k nim aj jablko či pižmo a cédrové drevo.
Odporúčaná cena: EDT 50 ml – 70 eur

Ruža a jazmín patria k najobľúbenejším ingredienciám parfumov a toaletných vôd. V novinke Amor Amor L'eau ich dopĺňa vanilka, pižmo, ale predovšetkým výrazný grapefruit. Na serveri Fragrantica.com charakterizuje vôňu aj tón takzvanej coca-coly. Vonia teda sladko, evokuje leto a pripomína vyslovene cukríkové a veľmi nežné a príjemné vône pre mladšie generácie. Napriek tomu, že má prívlastok L'eau (Voda), má vysokú intenzitu a trvácnosť vône.
Odporúčaná cena: EDT 50ml – 48 eur

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #JAR #vôňa #parfum #nové trendy

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....