Dokonalé líčenie pre brunetky či ryšavky? Takto radí odborník!

Písali sme už o návrate ružových tónov, výrazných riasach, ale aj sviežom a veľmi jemnom líčení, v ktorom dominujú pastelové tóny. O jarných trendoch sme sa zhovárali aj s profesionálnym vizážistom Pavlom Bauerom.

19.03.2014 07:00
tvár - líčenie - krása - pôvab Foto:
Ilustračné foto.
debata

Odborník, ktorému rukami prešli topmodelky ako Daniela Peštová, Tereza Maxová či Eva Herzigová, súhlasí s tým, že príchod jari a následne leta sa v líčení vždy nesie v znamení odľahčených techník a postupov. „Bude to určite niečo ľahšie, dokonca by som povedal, že až transparentné. A vždy trochu s prídavkom lesku, či už je to krém, alebo v dekoratívnej kozmetike prípravky, ktoré pleť rozžiaria. Nejaký rozjasňovač, nejaký prípravok, ktorý pleti dodá krásne svetlo,“ komentoval šéfvizážista značky Avon.

V prípade očných tieňov odporúča pastelové farby, skôr pudrovejšie odtiene. Veľmi dôležité podľa neho je, aby si dámy uvedomili, že v líčení je pôvabná akási jemná nedokonalosť. „Žiadne tvrdé línie, ohraničené plochy na viečkach,“ upozornil pri opise denného líčenia. „Nosí sa pekne upravené, prirodzené obočie, jemne zvýraznené líčka. Transparentný rúž, ktorému by som dal prednosť aj pred leskom,“ pokračoval v menovaní odborník.

Vizážista Pavel Bauer. Foto: AVON
Pavel Bauer Vizážista Pavel Bauer.

S pribúdajúcim slnkom a príchodom leta, odporúča Pavel Bauer aj používanie tónovacích prípravkov s bronzermi. „Nie každá dáma sa opaľuje, mnohé si chránia svoju pleť a vtedy prídu na rad produkty, ktoré majú bronzový nádych. Pleť trošku natónujú a doopália,“ vysvetlil.

Pri otázke, aké základné pravidlá platia pri líčení brunetiek, blondínok a červenovlások, začal s tipom vhodným pre všetky tri kategórie. „Pri líčení očí výraznejšou sýtejšou farbou je dobré začínať líčením viečok. Hrozí totiž, že farba popadá a ak najprv nalíčime oči, potom je to dobrý krok k tomu, aby mejkap bol čistý, nepôsobil upatlane,“ zdôraznil Bauer.

U tmavovlások odporúča zvýrazniť pery, alebo oči. Niekedy si však vystačia len v bohato zdôraznenými mihalnicami. Väčšina dám s tmavými kaderami vyzerá príťažlivo, ak majú pekné a výrazné obočie. „Nemyslím intenzitou farby, ale tvarom. Zbytočne teda obočie nevytrhávať, neupravovať, nenanášať zbytočne veľa tužky. Skôr pekne upraviť. zafixovať nejakým gélom – to vyzerá v rámci denného líčenia skutočne pekne.“

Blondínky by si podľa Bauera mali zdôrazňovať líčka. Dôležitý je korektor, ten ocenia všetky tri typy žien. „Pomôže zamaskovať napríklad kruhy pod očami, drobné nedokonalosti. Dobré je nosiť ho v kabelke a pokojne aj počas dňa použiť,“ komentoval Bauer. „U rusovlások sú zase časté pehy, čo je veľmi krásne. Nie je dobré ich zakrývať, mali by sme ich nechať vyznieť. Odporúčam používať skôr transparentný tónovací krém, vtedy to bude vyzerať nádherne,“ naznačil skúsený vizážista.

Vyskúšajte:

Jemné, priam transparentné líčenie môžete skúsiť s líčidlami Effecto Nudo z kolekcie Giorgio Armani Cosmetics, ktorá obsahuje rozjasňujúci paletu alebo žiarivý pigment. Pleť rozjasnia a dodajú jej svieži a pôvabný vzhľad bez zbytočného zaťaženia. Paletku je možné používať aj na líčenie očí. Súčasťou sú aj telové, matnejšie odtiene rúžov Rouge D'Armani Sheer.

Lesk na perách však ani na jar neodchádza – práve naopak. Power Shine Lipstick od Oriflame dodá perám výrazný lesk a zároveň ich opticky zväčší.

V prípade korektora do kabelky vyskúšajte napríklad Touche Eclát od Yves Saint Laurent. Rozjasňovač a korektor v jednom zakrýva známky únavy a kruhy pod očami, skrášľuje rysy a dodáva pleti jas.

Ak chcete dominantu líčenia vytvoriť v riasach, môžete tak urobiť s riasenkou Aero Volume od Avon. Zhusťujúca špirála má najľahšie zloženie, ktoré obalí a zafarbí každú riasu zvlášť. Kefka v tvare hviezdy riasy nadvihuje a rovnomerne farbu nanáša.

Pri pastelovej voľbe očných tieňov skúste napríklad očné tiene Bourjois Little Round Pot s pestrou plejádou farieb a jemným, no intenzívnym zložením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #líčenie #trendy #jar-leto 2014 #Pavel Bauer #brunetky #korektor #rusovlásky

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...