Mikloško predstavil novú kolekciu. Oslávil čiernu a francúzsku eleganciu

Priestory bratislavskej kaviarne Berlinka pod strechou Slovenskej národnej galérie v pondelok večer potemneli. Dvadsaťdva modelov inšpirovaných "malými čiernymi" - teda koktejlovými šatami predstavil dizajnér Fero Mikloško.

12.03.2014 08:30
debata
Modelka Miroslava Luberdová sa prezentuje v... Foto: Peter Frolo
Little Black Collection by Fero Mikloško - prehliadka kolekcie jar 2014 Modelka Miroslava Luberdová sa prezentuje v jednom z 22 modelov, ktoré v rámci kolekcie Little Black Collection Jar 2014 odprezentoval dizajnér Fero Mikloško.

Kto by si myslel, že priveľa čiernej musí pôsobiť ponuro, možno by si poopravil názor. Mikloškova nová kolekcia nazvaná Little Black Collection niesla jasné prvky jeho rukopisu, v ktorom nikdy nechýbal lesk, trblietavé detaily, flitre, krištály a materiály, ktorých štruktúra aj kombinovanie, apelujú na vizuálne vnemy okolia.

Modelka Viero Schottertová prehliadku Miklosko...
Modelka sa prezentuje v jednom z 22 čiernych...
+27Modelka sa prezentuje v jednom z 22 čiernych...

Prezentácia, ktorej kráľovnou sa stala Mikloškova obľúbená modelka a kamarátka Viera Schottertová (v úvodnom aj záverečnom modeli večera), vychádzala najmä z inšpirácie Francúzskom a Parížom. „To, čo ma uchvátilo a pohltilo v poslednom období nie je pompéznosť vzorov či výraznosť farieb, ale striedmosť a zároveň neprehliadnuteľný pôvab čiernej farby,“ komentoval tvorca.

„Materiály používam v podstate v každej mojej kolekcii také isté. Či už ide o hodvábne burety, kožušiny, čipky, použil som ich aj v kolekcii jar 2014 – samozrejme v jemnejších množstvách, no dominantnejších prvkoch,“ menoval pred objektívom Pravda.sk. Na miniatúrnom móle kabinetnej prehliadky však defilovali aj modelky v buklé, dišese či lurexovom brokáte. Jeden z modelov stavil na vlnu vyšívanú flitrami, ktorá žala úspech už počas minuloročnej viedenskej prezentácie.

Modelka Viero Schottertová prehliadku Miklosko... Foto: Peter Frolo
Little Black Collection by Fero Mikloško - prehliadka kolekcie jar 2014 Modelka Viero Schottertová prehliadku Miklosko Fashion Design otvárala.

Strihovo ponúkol autor všehochuť, ktorá brala zreteľ na rôznorodé potreby jeho klientely. Okrem odvážnejších a strihovo nekompromisných kreácií, medzi ktorými kraľovala sukňa so zvýšeným pásom, kaskádovým volánom na spodnom leme a podprsenkovým topom či čipkovaná tuba odhaľujúca aj pokožku modelky, nechýbali ani decentnejšie modely. Napríklad šaty s kalichovou alebo balónovou sukňou, puzdrové modely so zaujímavo riešenými ramienkami či priehľadným živôtikom. Modelky predviedli aj dvojo kreácií s nohavicami, či kabátiky s trojštvrťovými rukávmi alebo masívnym kožušinovým lemom na rukávoch.

Verné zákazníčky a medzi nimi aj niektoré známe Slovenky nešetrili po prehliadke slovami chvály. Mikloškovi nadšene gratulovali a vzduchom lietali vety o tom, ktoré šaty zaručene musia mať. „Reakcie sú skvelé, to ma teší,“ konštatoval neskôr dizajnér, ktorý sa už čoskoro predstaví aj širšej verejnosti. V bratislavskom obchodnom centre na petržalskej strane Dunaja bude prezentovaná jeho tvorba v rámci špeciálneho pop up store. „Budem ponúkať cenovo dostupnejšie kúsky pod mojím menom. Chystáme napríklad obrandované tričká, vkusne urobené, rôzne predmety, dokonca som si nechal urobiť svoju vôňu na sviečky,“ vymenoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #Fero Mikloško #Little Black Collection #malé čierne

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...