Odhalené bruško je späť! Kvetiny s nádychom retra noste tiež

Jarné a letné inšpirácie pokračujú s kvetinovými motívmi - no v strohejšom, grafickom vydaní. Nechýba ani kontrast čiernej s bielou.

03.03.2014 10:00
debata
Grafické kvetinové vzory, masívnejšie rukávy a... Foto: ZARA
Zara - lookbook - jar-leto 2014 - inšpirácie Grafické kvetinové vzory, masívnejšie rukávy a strohá strihovosť sa tiež objavuje v lookbooku španielskej značky Zara.

V kolekcii španielskej značky Zara sa stretáva niekoľko rozličných štýlov a smerov – aj medzi nimi však nechýbajú dominanty, ktoré sa dostali do lookbooku na nasledujúce mesiace. Inšpiráciu ponúkajú najmä v prípade skrátených topov, tričiek, úpletov či zavinovacích a bandážových topov nad pupok. Celkovo sa motív odhaleného bruška stal jedným z najvýraznejších.

Pre dámy, ktoré si však nie sú isté tým, či sa takto chcú a môžu odhaľovať, sú určené striedmejšie modely puzdrových šiat, ale tiež strihovo masívnejšie a architektonickejšie šaty či kabáty.

Ukážka z lookbooku Zara - jar-leto 2014.
Ukážka z lookbooku Zara - jar-leto 2014.
+15Jarná a letná móda podľa španielskych...

Na jednej strane je to akási upnutosť až zošnurovanosť v podobe vypasovaných a precízne strihaných sák a kabátikov, na strane druhej prichádza voľnosť a akoby neukončenosť v asymetrických sukniach, plisovaných, no nepravidelných volánoch či modeloch, ktoré vďaka rozparkom a prestrihom menia klasickú podobu siluety.

Značka sa inšpirovala aj retro motívmi kvetín z kolekcií Prada či Dries van Noten. Retro nálada je prítomná, strihovo sú modely zjednodušené, skôr strohé a čisté. Často kombinované so športovými prvkami ako je úpletová manžeta okolo krku či na rukávikoch.

Jarná a letná móda podľa španielskych... Foto: ZARA
Zara - lookbook - jar-leto 2014 - inšpirácie Jarná a letná móda podľa španielskych dizajnérov značky Zara stavia na kontraste čiernej s bielou, ponúka asymetriu a geometrické línie. Dominantou sa stáva odhalené bruško.

Nechýba ani návrat do 70-tych rokov a končiacej éry hippies. Kto bude mať chuť, určite ocení zvonové strihy nohavíc – najmä džínsových. Vypasované tričká a široké klobúky celkový dojem ešte umocňujú.

Pod hashtagom lookbook nájdete aj predchádzajúce prehľady módnych kolekcií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #retro #Zara #lookbook #jar-leto 2014 #inšpirácie #kvetinové vzory a potlače

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....