Nežné kvetinové vzory, k tomu trošku retra - tu je ďalšia inšpirácia!

S kolekciou známej talianskej značky pokračujeme v prehľade aktuálnych lookbookov na jar a leto 2014.

11.02.2014 07:00
debata
Inšpirácie na jar a leto 2014 od talianskej... Foto: United Colors of Benetton
United Coloros of Benetton - lookbook - jar-leto 2014 Inšpirácie na jar a leto 2014 od talianskej značky Benetton vychádzajú z retro inšpirácie, bohatých vzorov postavených na čierno-bielej alebo modro-bielej kombinácii.

Móda nasledujúcich mesiacov bude mať podľa dizajnérov firmy United Colors of Benetton niekoľko základných smerovaní. Jedným z najdominantnej­ších prvkov sa stala nenútená elegancia, ktorá vychádza z tradícii 60-tych rokov.

Ukážka z lookbooku United Colors of Benetton -...
Jar bude podľa talianskych tvorcov žiť farbami....
+15Ľahkosť a nežnosť dievčenských kombinácií...

Retro vplyvy sa pretavili do geometrických vzorov, zväčša vyhotovených v čierno-bielej, alebo modrobielej kombinácii. Strihy takýchto sukní alebo šiat pripomínajú obrázky modelky Twiggy a jej kolegýň v ére najväčšieho úspechu. Ľahkosť a nežnosť jednotlivým lookom potom pridávajú aj kvetinové potlače.

Tie sa využívajú v dvoch variáciách. Najprv ako drobné kvetinky či lístky, ktoré umocňujú mladistvosť jednotlivých odevov – vzájomné kombinovanie dvoch až troch odlišných vzorov vytvára zaujímavý vizuálny odkaz. Objavujú sa však aj výraznejšie kvetinové motívy – zväčša na svetlých podkladoch, ktoré sú doplnené džínsovými minisukňami a získavajú súčasnejší charakter.

Jar bude podľa talianskych tvorcov žiť farbami.... Foto: United Colors of Benetton
United Coloros of Benetton - lookbook - jar-leto 2014 Jar bude podľa talianskych tvorcov žiť farbami. Okrem pepermintovej, belasej, pastelov žltej a ružovej stavia jarná móda aj na retro potlačiach a zdanlivo nekombinovateľných mixoch vzorov.

Trendom je tiež kombinovanie akoby zdanlivo nekombinovateľného – bodky s prúžkami, geometrické motívy s barokovými potlačami. Obľúbená čierno-biela kombinácia stráca svoju prísnosť využitím čipky a nadýchaných strihov s blúzkami, ktoré sú naberané v páse či perforovanými sakami.

Po kliknutí na hashtag lookbook pod titulkom článku si môžete prezrieť ďalšie inšpirácie od módnych značiek.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #retro #lookbook #jar-leto 2014 #inšpirácie #United Colors of Benetton #kvetinové vzory a potlače

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...