Goji bobule sa kamarátia s krásou. Pomôžu pleti aj vlasom

Možno ste ich už objavili aj vy. Na pulte v oddelení so zdravými potravinami, v lekárni, či u kamarátky, ktorá sa o nich dočítala a užíva ich podľa receptu z internetu.

03.02.2014 10:00
goji Foto:
Bobule goji majú vysoký obsah vitamínov C, E a B. Aj vďaka nim posilňujú imunitu, majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti.
debata

Nech už je to akokoľvek, bobule goji si našli aj na Slovensku množstvo fanúšikov. Plody tejto rastliny, ktorej meno znie kustovnica čínska, sú často označované aj ako superovocie. Hoci od lahodnej chuti ovocia, na akú sme zvyknutí my Európania, má asi ďaleko.

U nás sa konzumuje skôr v sušenom stave a odporúča sa pridávať do ranného jogurtu s ovsenými vločkami, ale aj do koláčov. Čerstvé bobule goji sú síce najideálnejšie, ale zohnať ich v tunajších končinách nie je jednoduché – čerstvé vydržia len pár dní a nie sú práve ideálnym artiklom na dovoz cez pol planéty. Sušené plody však obsahujú tiež vysoký obsah cenných látok.

Bobule goji majú vysoký obsah vitamínov C, A a B. Aj vďaka nim posilňujú imunitu, majú protizápalové a antioxidačné vlastnosti a podporujú regeneráciu buniek. Obsah zinku, železa a selénu pomáha pleti, ale aj kostiam či srdcu. Možno aj preto sa často označujú za pôvodcu čínskej dlhovekosti.

Obsah látok v týchto drobných červenkastých bobuľkách dopĺňajú aj aminokyseliny a betakarotén. Ich podiel na omladení a rozjasnení pleti či spomalení starnutia využívajú čoraz častejšie aj kozmetické firmy.

Recept na zdravé pochúťky s goji nájdete aj na Varecha.pravda.sk.

Tipy na kozmetickú starostlivosť:

Denný krém proti vráskam Nivea Q10 s výťažkom z goji
Bojuje proti príznakom únavy a okamžite dodáva žiarivý a svieži vzhľad pleti. Obsahuje koenzým Q10 a kreatín. V kombinácii s výťažkami z plodov kustovnice čínskej (goji) účinne bojuje proti prvým vráskam zvnútra.

Revitalitačná pleťová maska s goji Planet Spa od Avon
Pleťová maska, ktorá tvár uvoľní, regeneruje a dodáva jej hladký a rozjasnený vzhľad. Naneste na tvár, nechajte pôsobiť zhruba 10 minút a opláchnite.

Hydratačná pleťová maska ​​z kustovnice čínskej Freeman
Vhodná pre unavenú a dehydrovanú pleť. Zanecháva pleť hebnú a vláčnu, vyživuje. Okrem goji obsahuje aj výťažky upokojujúceho harmančeka či avokádový olej.

Maska a píling v jednom Skin Yoga BioLAB Peel & Care Goji Mask od Artdeco
Aplikujte na päť minút. Zloženie pleť ošetruje a zároveň ju čistí. Pomáha unavenej pleti a dodáva jej sviežosť a jemnosť.

Šampón O'right Goji Berry
Prípravok má bohatý obsah antioxidantov a vitamínov, ktoré vlasom pomáhajú, chránia ich pred škodlivými vplyvmi a vyživujú vlasové korienky. Tiež zväčšuje objem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #zdravie #vitamíny #pozitívny vplyv #goji #bobule

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...