Odborníčka radí, ako sa nalíčiť: V kurze je vzdušná pleť a farby!

S príchodom nového roka sa začína čoraz častejšie hovoriť aj o trendoch na sezónu jar a leto 2014. Nechýbajú ani v líčení.

28.01.2014 06:30
príťažlivá pleť Foto:
Základom líčenia je dôraz na pleť. Pestovanú, zdravú. Už od základu. Nielen, aby nám k nej dopomohol mejkap.
debata

Podľa Margity Skřenkovej, šéfvizážistky značky Maybelline, platí pár odporúčaní, ktoré ohlásili kozmetickí odborníci v New Yorku ešte minulý rok. Množstvo tipov pre dámy, ako sa nalíčiť, však prechádza zo sezóny do sezóny.

Pleť

„Základom líčenia je dôraz na pleť. Pestovanú, zdravú. Už od základu. Nielen, aby nám k nej dopomohol mejkap,“ hovorí Skřenková. „Skôr sa inklinuje k lesklej variante, vzdušnej. Nemali by sme mať na tvári hrubú vrstvu mejkapu, nebodaj ešte aj zapudrovanú. Pokiaľ niekto má bezchybnú pleť, pokojne môže mejkap úplne vynechať, vystačí si aj s BB-krémom. Prípadne drobné nedostatky môže prekryť kvalitný korektor,“ dodáva.

Pery

V sezóne jar a leto budú hitom farebné pery – dominovať budú oranžové odtiene, skôr matné ako lesklé.

Oči

„Očné linky frčia stále. Akurát teraz sú trošku geometrickejšie, takže dámy môžu experimentovať s tvarmi a hrúbkou očnej linky,“ odporúča Skřenková. „Mňa osobne zaujala tiež biela očná linka ako jeden z nasadených trendov. Myslím si, že bude podobná úprava fungovať na fotení, ale aj na ulici. Treba trošku experimentovať,“ pokračuje. V prípade farebnosti očných tieňov platí, že farieb sa nemusíme báť. „Modrá, zelená, s nimi bude líčenie hravé,“ myslí si odborníčka. Zdôrazňuje však, že pre niekoho môžu byť podobné tóny výrazné – dobrá správa znie, že v kurze budú najmä pastelové odtiene výraznejších farebných základov.

Rada pri líčení

„Ide o to, že ak vidíte obrázok zelených alebo modrých očí, nemusíte sa nalíčiť navlas rovnako. Niekedy napríklad stačí urobiť si modrú linku. Vyskúšať len časť, použiť úlomok nápadu. Napríklad z trendu bielej linky môžete vyskúšať naniesť len bielu ceruzku len vnútornú linku v kútiku oka. Líčenie je o tom, že by si ho žena mala doplniť tak, ako potrebuje. A samozrejme, ako jej to svedčí,“ odporúča Margita Skřenková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Margita Skřenková #farby #jar-leto 2014 #trendy v líčení #vzdušná pleť

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...