Nakupovať z druhej ruky? A prečo nie! Takto objavíte skvelé kúsky

Dnes už rozhodne nie je žiadna hanba nakupovať v second-handoch či na internetových portáloch, ktoré sa venujú predajú šatstva.

10.01.2014 07:00
second-hand - nakupovanie z druhej ruky Foto:
Nielen v Bratislave, ale aj ďalších slovenských mestách nájdete aj "exkluzívne" second-handy.
debata

Je to spôsob, akým sa môžete za nízku sumu dostať aj ku veľmi kvalitným a predovšetkým originálnym kúskom. Niektorí majitelia na internete zase ponúkajú odevy, ktoré mali na sebe len raz či dvakrát. Skrátka im nepadli, alebo podľahli nákupnej mánii, ktorá ich prešla až doma.

Nebojte sa teda nakúpiť aj z druhej ruky. A takto dokážete nájsť tie najlepšie „second-hand“ príležitosti.

Kamenné second-handy

Niektoré nemajú najlepšiu povesť, ale v každom meste sa nachádza aspoň jeden obchod, v ktorom nájdete odevy kvalitné a trendové. Za pár eur nakúpite napríklad svetre, nohavice či topy. Zachovalé kabáty alebo bundy dovezené spoza hraníc, podobne ako kabelky či napríklad klobúky nájde určite vo vašom šatníku miesto. A zaplatíte často za ne sotva desatinu sumy z butiku. Nielen v Bratislave, ale aj ďalších slovenských mestách pritom nájdete aj „exkluzívne“ second-handy, či už ide o obchody v pravom slova zmysle tohto slovného spojenia – distribuujúce šatstvo dovezené zo zahraničia, alebo obchody, v ktorých posúvajú svoje nenosené kúsky ďalej jednotliví nákupní maniaci.

Webové portály

V súčasnosti už aj v slovenskom webovom priestore existuje niekoľko populárnych internetových bazárov – nájdete na nich od vecí pre najmenšie ratolesti (nielen odevy, ale predovšetkým užitkové potreby ako vaničky, detské vysielačky, atď.), cez športové odevy až po exkluzívnu značkovú módu. Pri nákupoch na internete však treba navštevovať overené portály a predávajúceho si radšej dobre preveriť.

Facebook – miesto lacných nákupov

Ani sociálne siete neobišli lacné nákupy. Zväčša sa realizujú prostredníctvom takzvaných fan pages (fanúšikovských stránok). Jednotliví nasledovníci pridávajú fotografie, komunikácie prebieha priamo pod nimi, často môže ísť o druh burzy, alebo prostredníctvom súkromnej schránky. Výhodou na sociálnych sieťach je špecifikovanosť jednotlivých predajných stránok – niektoré sa venujú len detskému oblečeniu, iné športovej obuvi a ďalšie napríklad kabelkám.

Kamarátska výmena

Posledným, ale rozhodne zaujímavým spôsobom, ako sa dostať k novým kusom odevov, je burza v blízkom okolí. Reč je o pracovisku, kamarátskej grupe či napríklad medi susedkami (mamičkami) na jednom sídlisku, ktoré sa dobre poznajú. Prostredníctvom takejto burzy si môžete šatstvo prezrieť, prípadne aj vyskúšať – pozor však na zbytočné vyjednávanie o cene – mohli by ste si vyslúžiť povesť držgrošky, alebo sa rozkmotriť s kamarátkou – mamičkou z detského pieskoviska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #second-hand #nákup z druhej ruky #ako objaviť dobrý second-hand

+ Vyhľadávanie radosti vo všedných dňoch posilní dušu.
Pomôžte finančne ľuďom, ktorý sú menej šťastný, máte nato....

+ Nemyslite negatívne, vaše myšlienky majú veľkú silu.
Pomáhajte riešiť všetky situácie, nenechávajte to len na...