Ovisnutá koža a vrásky na krku - ako s nimi môžete bojovať?

Aj vy už pravidelne postávate pri zrkadle a s nevôľou si prezeráte pokožku na svojom krku?

18.11.2013 08:30
krk - pokožka krku - ovisnutá pokožka Foto:
Pri starostlivosti o pokožku krku by ste mali postupovať rovnako ako pri tvári.
debata

Táto oblasť patrí k najcitlivejším miestam v prípade viditeľných znakov starnutia. Vrásky, ochabnutá pokožka, ba dokonca dvojitá brada – to všetko prezradí váš vek aj keby ste mali tvár ako tridsiatnička. Odborníci však zdôrazňujú, že aj v prípade tejto inkriminovanej partie existujú riešenia. Prevencia a pravidelná starostlivosť.

Takže, ako sa vlastne dá bojovať proti ochabnutému a zvráskavenému krku?

1. Držanie hlavy

Zvyknete pozerávať televíziu tak, že bradu pritláčate k hrudníku a chrbát je v akomsi 45 stupňovom uhle na vankúšoch? Robíte zle. Polohy, pri ktorých bradu pritláčate k hrudníku, zdôrazňujú horizontálne vrásky. Ideálne je držať krk vzpriamený a televíziu mať umiestnenú v úrovni oči, prípadne pár centimetrov pod ňou. Dôležitý je aj spánok. Ideálna poloha je spánok na chrbte. S ním šetríte nielen pokožku krku, ale aj poprsia a tváre. Ak spíte na boku, mali by ste mať podporu v medzere medzi plecami a hlavou – pomôže tvarovaný vankúš.

2. Precvičujte

Možno ste už videli inštruktážne video na tvárovú jogu a hovorili ste, to je pekná blbosť! Zvážte, či predsa len neskúsiť túto praktiku. V rámci tvárovej jogy existujú aj cvičenia na naťahovanie a precvičovanie krku. S nimi môžete preventívne pomáhať pokožke svojho krku.

3. Krémovať

Pri starostlivosti o pokožku krku by ste mali postupovať rovnako ako pri tvári. Denne ju dôkladne očistite pomocou vatového tampónu a konkrétneho prípravku. Nezabudnite nakrémovať. Oblasť krku môžete hydratovať a vyživiť aj pomocou mastnejších a hutnejších krémov.

Na trhu s kozmetikou existujú aj špecializované prípravky, ktoré sú určené vyslovene na oblasť krku – v ponuke má také napríklad značka Clarins, Payot alebo Esteé Lauder (dostupné aj u nás) alebo BareMinerals, Guinot či Mama Mio (skúste web Strawberrynet.com).

debata chyba
Viac na túto tému: #krk #pokožka krku #ako predchádzať vráskam

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...