Nová nutnosť starostlivosti - chrániť pleť v znečistenom prostredí

O tom, že pokožku by ste mali chrániť proti slnečnému žiareniu, aby ste zabránili jej predčasnému starnutiu, ste už určite čítali nespočetnekrát.

15.11.2013 17:20
Škodlivé vplyvy prostredia a najmä znečistené... Foto:
Škodlivé vplyvy prostredia a najmä znečistené prostredie dávajú našej pokožke zabrať.
debata

Novým „fenoménom“ starostlivosti o pokožku sú však prípravky, ktoré bojujú proti škodlivým vplyvom prostredia. Jedným zo súčasných problémov je totiž vysoké znečistenie prostredia, v ktorom civilizácia žije.

Samozrejme, obyvatelia vidieka sú zaťažovaní menej ako obyvatelia miest. Vplyvy sa však rôznia aj vzhľadom na rozličné dopravné uzly, napríklad ak je kilometer od dediny dôležitá diaľnica, po ktorej denne prejdú tisícky áut, škodlivé vplyvy tohto prostredia sa dotknú aj obyvateľov priľahlých vidieckych miest.

Práve vzhľadom na znečistenie životného prostredia však do kozmetickej starostlivosti o pokožku pribúdajú nové prípravky, ktorých cieľom je zvrátiť tieto škodlivé vplyvy a pokožku chrániť.

Vedci v laboratóriach sa snažia objaviť látky, ktoré pôsobia antioxidačne a bojujú proti voľným radikálom. Tiež sú veľmi dôležité rozličné emulzné či olejové a krémové „bariéry“, ktoré pokožku uzatvoria pred prenikaním smogu, výfukových plynov či znečisteného vzduchu.

Dostupné aj u nás:

Vichy Idealia Lifeproof Skin Idealizer
Toto sérum testovali v laboratóriach a preukázalo sa, že odpudzuje uhlíkové častice. Zároveň pôsobí na pokožku rozjasňujúco a bojuje proti známkam starnutia.

Clarins UV Plus HP Ecran Multiprotection
Krém, ktorý sa používa ako bariéra proti škodlivým vplyvom prostredia. Môže sa používať zmiešavaním s klasickým denným hydratačným krémom, prípadne sa môže nanášať na už aplikovanú vrstvu denného krému ako druhý prípravok.

Avéne Skin Recovery Cream
Je určený na intolerantnú pleť, používa sa na pokožku podráždenú v dôsledku rozličných vonkajších agresívnych vplyvov (od dráždivej kozmetiky až po klimatické vplyvy a vplyvy prostredia). Obnovuje narušený hydrolipidický film, obsahuje účinnú látku, ktorá znižuje reaktivitu pleti.

Skúste objednať cez internet:

Chantecaille Just Skin Anti-Smog Tinted Moisturizer
Hydratačný prípravok, ktorý je hodnotený ako jeden z najúčinnejších v boji proti vplyvom znečisteného prostredia. Je ľahký a pleť nezaťažuje, chráni ju a zároveň bojuje proti starnutiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krémy #starostlivosť o pleť v boji proti vplyvom prostredia #znečisteniu

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...