Tri spôsoby, ako spomaliť starnutie poprsia

Prsia starnú rýchlejšie ako iné časti nášho tela. Podľa prieskumu, z ktorého citoval britský Daily Mail, až o tri roky. Dá sa s tým niečo urobiť?

28.10.2013 10:00
prsia - dekolt - poprsie Foto:
Poprsie by ste mali pravidelne krémovať a tiež mu dopriať píling.
debata

Prirodzený proces starnutia tela je nezvratný, ale, samozrejme, existujú určité rituály a triky, ktoré dokážu oblasti dekoltu pomôcť. Vyskúšajte ich zaradiť do svojej bežnej dennej starostlivosti.

1. Ochrana pred slnkom a nepriaznivými vplyvmi

Mnohé ženy sa už naučili využívať krém s UV faktorom na tvár a oblasť krku. Dekolt by však vynechávať nemali. Oblasť, ktorá býva často vystavená slnečným lúčom, starne rýchlejšie. Pokožka je tam pomerne tenká, silné žiarenie spôsobuje vznik pigmentových škvŕn a vrások.
Poprsie by ste mali pravidelne krémovať a tiež mu dopriať píling. Vo svete už existujú vybrané kozmetické salóny, kde sa venujú špeciálne čisteniu a následnej masáži a hydratovaniu poprsia. Niektorí odborníci tvrdia, že rovnaký prípravok proti starnutiu, ktorý používate na pleť tváre, by ste mali aplikovať aj do dekoltu.

2. Spánok pre prsia

V tomto prípade je naozaj ťažké osvojiť si tú najvhodnejšiu polohu, ak ste zvyknutá na svoje obľúbené pozície pri spaní. Prsiam však najviac prospieva poloha na chrbte. Ak spíte na boku, vrásky sa tvoria vertikálne, pokiaľ spávate na bruchu, prsia tiež trpia. Riešením môže byť spánok v podprsenke, ktorá mierne pomôže udržať prsia v tvare. Určite však nechoďte do nepohodlnej a príliš vystuženej a pevnej podprsenky. Ideálna je podprsenka s mäkkými košíčkami.

3. Dobrá športová podprsenka

Ak pravidelne behávate, alebo cvičíte pohybovo veľmi aktívne športy, určite by ste mali investovať do kvalitnej športovej podprsenky. Tá dokáže eliminovať až 80 percent pohybu poprsia pri behaní. Mali by ste vedieť, že „nadskakovanie“ poprsia spôsobuje tvorbu vrások, ovisnutej pokožky a strií.

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #starnutie #podprsenka #pohyb pŕs

+ Máte momentálne dosť času, dbajte, aby ste do tela dávali vitamíny.
Trénujte mozgové bunky a snažte sa každý deň...

+ Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre vašu pohodu.
Vaša kariéra naberie na obrátkach, buďte pripravený....