Kaderník Michal Roháč: Dnes nič nie je nedosiahnuteľné

V kaderníckom biznise sa Michal Roháč pohybuje už dvanásť rokov. Za ten čas bol svedkom toho, ako sa módne trendy menili.

25.10.2013 14:00
strihanie vlasov Foto:
V 21. storočí je moderné všetko.
debata

Minulosť nie je smiešna
Na otázku, či sa mu zdajú účesy z minulosti smiešne, Michal Roháč pre Žena.Pravda.sk odpovedal: „Myslím si, že nie sú smiešne. Keď si vezmeme dekády – 60-te, 70-te, 80-te a 90-te roky, všetky boli špecifické a ovplyvňovali spoločnosť masívne,“ skonštatoval Roháč. Objasnil, že 21. storočie je zas charakteristické veľkou individualitou.

Kaderník Michal Roháč. Foto: Dana Bischof, Pravda.sk
Michal Roháč Kaderník Michal Roháč.

Všetci sme iní
Prihliada sa na to, že všetci sme iní. Nielenže máme iný vkus, ale nosíme iné šaty, jazdíme iným autom… „V 60-tych rokoch nikoho nezaujímalo, že mu nepristane "helma“, akú nosili členovia skupiny Beatles. Bolo jedno, že sa im nehodila, podstatné bolo, že ju nosili všetci a každý chcel ísť s dobou. Niečo podobné už nikdy nezažijeme," povedal známy kaderník a dodal, že je to tým, že dnes už nič nedokáže tak masívne ovplyvniť spoločnosť.

Dnes je všetko voľné
Predtým boli určité pravidlá, ktoré sa dodržiavali. Naopak, dnes je všetko voľné, nosíme to, čo sa nám páči, všetko môžeme mať, nič nie je nedosiahnuteľné. „V tomto sa asi najviac zmenilo, vlasy aj móda,“ hovorí kaderník, ktorý však vidí jasný rozdiel medzi Slovákmi a cudzincami. „Viedeň je iná, Paríž, Londýn, severské krajiny… Ale mám pocit, že Slováci sa tým, ako vystupujú, radi začleňujú do určitej skupiny ľudí.“

debata chyba
Viac na túto tému: #módne trendy #Kaderník #Michal Roháč

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....