Trošku punku, ofiny aj elegantné objemy - to sú trendy účesov jesene

Britská kaderníčka Sally Brooks len nedávno navštívila Slovensko. Pre Žena.pravda.sk porozprávala o trendoch v úprave vlasov aj o tom, čo by ste určite mali svojej korune krásy dopriať.

02.10.2013 13:40
debata (1)
Účesové trendy - jeseň-zima 2013 podľa britskej... Foto: NIVEA
Sally Brooks - trend - jeseň-zima 2013 Účesové trendy - jeseň-zima 2013 podľa britskej kaderníčky Sally Brooksovej.

„Pravdou je, že sama si myslím, že najdôležitejším trendom je, aby sa žena cítila spokojná sama so sebou,“ uviedla s úsmevom britská odborníčka. „Ale samozrejme, určité trendy prichádzajú každú sezónu a ani tentoraz to nie je inak,“ pokračovala.

Podľa Brooksovej, inak medzinárodnej medzinárodnej umeleckej riaditeľky Nivea Hair Care & Styling, je mimoriadne populárny návrat punku. Nepredstavte si pod tým bláznivé číro, hoci aj taký účes môže mať pod rukou profesionála svoje čaro. „Skôr ide o akúsi divokosť vo vlasoch. Vlasy majú väčší objem, vyzerajú neposlušnejšie. Jednotlivé pramene nie sú ostrihané rovnomerne. Ak si predstavíte speváčku Debbie Harry z kapely Blondie, práve ona je veľkou inšpiráciou tejto sezóny,“ vysvetlila Brooks.

Účesové trendy - jeseň-zima 2013 podľa britskej...
Účesové trendy - jeseň-zima 2013 podľa britskej...
+4Účesové trendy - jeseň-zima 2013 podľa britskej...

Punkové prvky sa podľa nej ukrývajú v detailoch – napríklad odrasty pri odfarbených vlasoch môžu byť dlhšie, výraznejšie. „Hitom je tiež ofina, pokojne ju nechajte padať do tváre. Je reč o ofine, ktorá siaha až tesne pod líniu obočia,“ zdôraznila Brooks. Pripomenula, že ani takto ležérne upravenú ofinu by si však žena nemala strihať sama doma.

Medzi hity posledných mesiacov patrilo takzvané ombré, keď sú vlasy zosvetľované smerom ku končekom. „Popularita ombré sa ešte nekončí, ale samotný vizuál účesu sa trochu posunul. Farebné prechody už nebudú také výrazné a drastické, skôr jemnejšie. Technika ombré však zostáva medzi kaderníckymi hitmi,“ skonštatovala britská držiteľka ceny Londýnsky kaderník roka.

Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally... Foto: NIVEA
Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks. Britská kaderníčka a vlasová štylistka Sally Brooks.

Sama Brooks však priznáva, že má rada elegantné a luxusne pôsobiace účesy. Dôraz je v nich kladený na objem, ale aj architekturálnu proporciu. „Výčesy, jemné či výraznejšie kučery pôsobia slávnostnejšie. Vôbec by som sa však neobávala podobné účesy využívať aj v bežný deň,“ zdôraznila.

Podobne, ako sa odporúča konkrétna starostlivosť o vlasy cez zimu a v lete, ročných obdobiach, ktoré údajne vlasy najviac zaťažujú, existujú rady aj pre jesenné počasie. „Vlasom sa zíde hydratácia,“ vyhlásila Sally Brooks. „Odporučila by som hydratačný šampón, kondicionér a vlasom dopriať masku. Stačí ju používať raz týždenne,“ doplnila.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #účesy #trendy #Sally Brooks #jeseň-zima 2013

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...

+ Pokúste sa prestať piť kávu práve teraz, bude to najlepšie pre vás.
Neberte prácu z domu ako dovolenku, práve...