Lesk a metalíza by v jesennom šatníku nemali chýbať

Možno sa jesenná móda nesie v tlmenejších a tmavších farebných tónoch, ale tam, kde dizajnéri šetrili farbami, pridali lesku. Metalické dezény či materiály s bohatým vyšívaním flitrami sa nosia v rámci večernej módy, ale aj do práce.

20.09.2013 10:02
debata
Metalické dezény v jesennej móde nemôžu chýbať. Foto: RIVER ISLAND
metalické dezény - lesk - jeseň 2013 Metalické dezény v jesennej móde nemôžu chýbať.

V prípade metalických dezénov je tou najštýlovejšou cestou nosenia kombinovanie extravagantných a výrazných kúskov s ležérnymi odevmi. To znamená, že napríklad sako či kabátik pošitý flitrami bude skvelo vyzerať, ak ho nakombinujete s akoby obnosenými, prípadne miestami aj natrhnutými džínsami. Džínsovina vo všeobecnosti tvorí zaujímavý kontrast s trblietavými topmi, kabátmi alebo vestami. Pokojne môžete zaexperimentovať a na džínsy si obliecť napríklad priehľadné tylové šaty pošité flitrami.

Brokátové nohavice s leskom zase môžete doplniť teplákovou mikinou, košeľovou blúzkou alebo monochromatickým rolákom. Pre mladšie ročníky, ktoré majú pocit pri brokátových nohaviciach, že stále ide o príliš honosný prvok na bežné nosenie, existuje alternatíva v podobe džínsoviny s lesklým poterom – nosí sa kovová oceľová, strieborná, alebo farba šampanského s vysokým leskom.

zväčšiť Metalické dezény v jesennej móde nemôžu chýbať. Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
metalické dezény - lesk - jeseň 2013 Metalické dezény v jesennej móde nemôžu chýbať.

A na lesk netreba zabúdať ani pri doplnkoch. Náušnice, prstene či náhrdelníky môžete voliť v dvoch alternatívach. Buď stavte na opulentnosť a objem – to znamená veľké a visiace náušnice, kombinácie kameňov, retiazok a lesku, alebo skúste šperky v jednoliatom trblietavom vyhotovení (zlato, striebro, ružové či biele zlato), dbajte skôr na dizajn jednotlivých kúskov.

debata chyba
Viac na túto tému: #metalické prvky #metalíza #strieborná

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...