Nebojte sa strohých strihov, ženskosť vám prinesú vzory a kožušina

Jesenná móda už je v plnej sile na pultoch obchodov. V uplynulých mesiacoch sme vám postupne predstavili prostredníctvom lookbookov niekoľko kolekcií známych a dostupných značiek. Pridávame ďalšiu.

13.09.2013 08:30
debata
V jesennej móde sa striedajú elegantné a ženské... Foto: KAREN MILLEN
Karen Millen - lookbook - jeseň-zima 2013 V jesennej móde sa striedajú elegantné a ženské strihy s maskulínnejšími prvkami nohavicových kostýmov či kombinácií so zvýraznenými pleciami a strohou farebnosťou.

Reč je o britskej značke Karen Millen, ktorá svoju jesnú líniu postavila na tlmenej farebnosti, prepracovaných strihoch a detailoch s dôrazom na maskulínne prvky. Jednotlivé názvy mini-línií tiež naznačujú strohosť striedajúcu sa so ženskosťou a dôrazom na vizuálny atak – Military Chic, Boyish Charm alebo Man's World sa strieda s Hitchcock Heroine či Opulent Graphic.

V lookbooku na jeseň a zimu 2013 nájdu ženy predovšetkým inšpirácie v podobe rafinovaných a príťažlivých šiat, nahrubo pletených svetrov, bundičiek a kabátov lemovaných kožušinou či s prepracovaným strihom, ktorý vychádza aj z kombinovania viacerých farebných tónov jedného odtieňa (sivá či hnedá).

Pleteniny a koža nebudú chýbať v jesennej...
Strihová prepracovanosť a luxusné detaily s...
+13Veľmi ženské a nežné sú šaty, ktoré sú trendom...

Na denné nosenie sú určené šaty v púzdrových formách, ale tiež modely s nadýchanou sukňou kruhového strihu. Okrem bavlny a džerzeja sa využívajú zmesové materiály, ale napríklad aj koža. Model kožených šiat, ktoré krásne zvýrazní krivky postavy, bude určite jedným z hitov tejto kolekcie.

Dôraz na maskulínne prvky prichádza predovšetkým v podobe nohavicových kombinácií – či už ide o skrátené saká na jeden gombík doplnené úzkymi nohavicami alebo saká a kabáty so zdôraznenými pleciami.

Červená-čierna-modrá - farebná trojkombinácia,...
Karen Millen - lookbook - jeseň-zima 2013 Červená-čierna-modrá - farebná trojkombinácia, ktorá ovláda túto jeseň.

Vo farebnosti nechýba veľa čiernej. Tá je doplnená sivou, modrou, béžovou či červenou. Práve troj-kombinácia – čierna-červená-modrá je vo všeobecnosti jedným z trendov jesene. Nechýba ani povestné káro, ktoré v týchto mesiacoch nájdete na pultoch hádam každého jedného obchodu. Kým niekde ide o jasný odkaz na grunge, v prípade elegantnejšej ženskej módy Karen Millen skôr ide o mix so strihovými vplyvmi 60-tych rokov.

Čo sa obuvi týka, kolekcia stavia na členkových čižmičkách s metalickým detailom, lodičkách v semišových vyhotoveniach, alebo motorkárských čižmách na plochej podrážke ozdobených prackami.

debata chyba
Viac na túto tému: #lookbook - jeseň-zima 2013 #Karen Millen #trendy

+ Nezabúdajte aká je vaša pokožka citlivá, podľa toho sa správajte.
Čím neskôr sa do svojej práce pustíte tým...

+ Vyvážená strava a hydratácia sú základmi šťastného života.
Budovanie profesijných vzťahov vás posunie vpred,...