Vyšlite výstražné signály: Odejte sa do červenej, je to hit jesene!

Krása aj vášeň, obeta či nebezpečenstvo - červená farba sa spája s mnohými emocionálnymi prežitkami nášho života. Podľa dizajnérov by sa mala spájať aj s módou, v jesenných kolekciách má bohaté zastúpenie.

11.09.2013 10:00
debata
Odtiene červenej, vínovej, či šarlátovej alebo... Foto: F&F
červené farby - jesenný trend Odtiene červenej, vínovej, či šarlátovej alebo malinovej - jeseň patrí ich nadvláde.

Ak by ste si mali v záplave tlmených a tmavších farebných tónov, ktoré stále ovládajú väčšinu šatníkov počas obdobia jesene a zimy, vybrať len jednu výraznú farbu – určite siahnite po červenej. Jej silu predviedli na svojej prehliadke kolekcie jeseň a zima talianski dizajnéri Dolce & Gabbana. Tóny šarlátovej červenej, rumelkovej či jasnočervenej patrili medzi tie najdominantnejšie. Červenej sa však nevyhla ani Nina Ricci, Jonathan Saunders či Dior.

Červená farba je hitom jesene - nemala by...
Kabát z kolekcie španielskej značky Zara.
+8Kabát z kolekcie španielskej značky Zara.

Najčastejšie v obchodoch nájdete v ponuke v odtieňoch červenej šaty. Či už ide o puzdrový model, kreáciu a nariasenou sukňou a zdôrazneným driekom, alebo čipkový výtvor, každý z nich dokáže osviežiť garderóbu bežného dňa a rozličných príležitostí.

zväčšiť Červená farba je hitom jesene - nemala by... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
červená je hitom jesene - tipy na oblečenie Červená farba je hitom jesene - nemala by chýbať vo vašom šatníku.

My vám však odporúčame skúsiť červenú aj trochu inak. Nemusíte zostávať len pri šatách či topoch, nebojte sa staviť rovno na kabát vo výraznej červenej, pre menej odvážne sú určené odtiene rubínovej a vínovej. Dá sa očakávať, že v šedivom dave ulice budete neprehliadnuteľná a možno si na to budete pár dní zvykať – ale neskôr si uvedomíte, že ako dáma v červenom patríte k výnimočnej menšine zvodných a zaujímavých žien.

zväčšiť Červená farba je hitom jesene - nemala by... Foto: archív firiem, koláž: Zdeno Gáfrik
červená je hitom jesene - tipy na oblečenie Červená farba je hitom jesene - nemala by chýbať vo vašom šatníku.

Pokiaľ sa predsa len obávate výraznejších plôch v červených odtieňoch, skúste si tóny tejto divokej a ohnivej farby účinkujúcej aj na rozzúrené býky aspoň v doplnkoch. Či už je reč o topánkach, kabelkách, alebo rukavičkách a šáloch – pri každom z nich bude červená pôsobiť uhrančivo a zaujímavo. Neváhajte teda a do toho. Inšpiráciu sme pre vás pripravili v galérii vyššie.

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Dolce & Gabbana #červená #trend jesene

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...