Tipy na paradajkové masky

Túžite po pružnej a vypnutej pleti? Paradajky budú v tomto prípade pre vás to pravé orechové.

20.08.2013 10:00
paradajka, rajčina Foto:
Paradajky.
debata (1)

Je paradajková sezóna a už vám nestačí fantázia? Každý deň ich jete na obed aj na večeru, aby vitamínky nevyšli navnivoč, ale už vám lezú poriadne krkom? Naše staré mamky (a určite nie nadarmo) hovorili, že čo je dobré pre telo, je dobré aj pre pleť. Inak to nebude ani s paradajkami. Pripravte si nejakú z nasledujúcich masiek.

Proti starnutiu

Aby pleť nevyzerala mdlo, ale sviežo, urobte si paradajkovú masku. Potrebovať budete len dve stredné paradajky, pár kvapiek citróna a lyžičku olivového oleja. Všetko spolu zmiešajte a masu naneste na tvár. Pätnásť minút nechajte pôsobiť.

Na stiahnutie pórov

Budete potrebovať: dve väčšie paradajky a jednu lyžicu ovsených vločiek. Dôležitá je práve šťava z paradajok. Zhustite ju ovsenými vločkami a natrite si ju na tvár. Okamžite sa vám odvďačí.

Proti rozšíreným žilkám

Chcete zmierniť nepríjemné žilky? Na to budete potrebovať paradajkovú, ale tiež citrónovú šťavu. Liečte sa ňou týždeň, prikladajte čo najčastejšie a na druhý týždeň priložte aj dva zemiaky. A tretí týždeň pridajte aj malú uhorku. To všetko si aplikujte na tvár a relaxujte zakaždým aspoň dvadsať minút.

Proti uhrom

Uhorka si s uhrami dokáže elegantne poradiť. Budete potrebovať dve väčšie paradajky a jednu polievkovú lyžicu bieleho jogurtu či tvarohu. Relaxujte podobne ako s predošlou, dvadsať minút.

Proti akné

V prípade, že chcete zmierniť toto škaredé ochorenie, budete na výrobu masky potrebovať vaječný bielok a dve lyžičky paradajkovej šťavy. Nestačí raz za uhorský rok, doprajte si takúto masku aspoň raz do týždňa. Ideálne by bolo, ak by ste paradajkovú šťavu aplikovali na svoju pleť hoci aj každý deň.

Na hydratáciu

Postačia vám dve olúpané paradajky a lyžica medu. Zmiešajte dohromady a prekvapte takouto maskou svoju slnkom vysušenú pleť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #paradajka #pleťové masky

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...