Dvadsať tipov na motorkársku bundu. Nielen pre drsné!

Motorkárska bunda ako hit jesene? Nemusíte byť žiadna drsná žena s Harleyom zaparkovaným pred domom, aby ste mohli vyskúšať tento štýlový kúsok vo svojom šatníku.

19.08.2013 08:30
debata
Nadčasová klasika - správna motorkárska bunda... Foto: MANGO
trend - motorkárska bunda - tipy na jeseň 2013 Nadčasová klasika - správna motorkárska bunda je síce hitom jesene 2013, ale prežije aj niekoľko sezón a môžete ju nosiť naozaj dlho. Model na snímke z kolekcie Mango.

Klasická motorkárska bunda do pása, predovšetkým vo vyhotovení z pravej kože, patrí medzi populárne súčasti šatníka už roky – túto jeseň nabrala nový dych a nájdete ju azda v každej kolekcie dostupných značiek aj luxusných módnych domov. Samozrejme, všelijako inovovanú.

Úzke cigaretové strihy nohavíc v jesennej...
Model z kolekcie Karen Millen spĺňa atribúty...
+25Model z kolekcie Karen Millen spĺňa atribúty...

Základ tvorí strih do pása, zdôraznené plecia a rukávy, ktoré siahajú niekedy až do polovice dlane, asymetrické zipsové zapínanie však môže striedať aj dvojradové zapínanie, klasický zips, cvoky či gombíky. Farebnosť je viac ako pestrá. Hoci čierna farba, či už pravej koži alebo koženke, tvorí základ pre najviac kombinácií, s bundami v odtieňoch hnedej, pieskovej, ale aj výrazných farebných tónoch ako je modrá, červená či oranžová budete určite neprehliadnuteľná. Zo vzorov bude dominovať zvieracia potlač, abstraktné maľované motívy, ale najmä tartan.

Zaujímavo vyzerajú aj motorkárske bundy, v ktorých základ tvorí materiál ako vlna, tvíd, denim či zmesové materiály s potlačami. V kontraste k nim sú potom rukávy (koža alebo koženka), spodné lemy či epulety na pleciach.

Veľmi elegantné a sexi sú dámske motorkárske... Foto: MANGO
trend - motorkárska bunda - tipy na jeseň 2013 Veľmi elegantné a sexi sú dámske motorkárske bundičky zúženého strihu a v lichotivej farebnosti odtieňov hnedej, karamelovej a pieskovej. Na snímke model Mango - kolekcia jar-leto 2013.

Alternatívou na babie leto sú motorkárske vestičky, ktoré vychádzajú z klasického strihu, na chladnejšiu zimu zase oceníte bundy s jemnou kožušinovou podšívkou. Jelenica či semiš pôsobia ležérnejšie a viac mladistvo, naopak pravá koža s matným aj lesklým vzhľadom, no zaujímavými detailmi v podobe zlatých zipsov či cvokov a zúženým strihom sú zase ženskejšie a elegantnejšie. Využiť ich pokojne môžete aj v kombinácii s puzdrovými šatami do práce.

debata chyba
Viac na túto tému: #motorkárska bunda #kožená bunda #hit jesene

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...