Stop holeniu a zarastaniu chĺpkov – pomôže vám trvalá epilácia

Podpazušie, nohy či oblasť bikín – to sú partie, ktoré si mnohé ženy holia niekoľkokrát za týždeň alebo dokonca denne.

19.04.2013 08:00
depilácia, holenie, žiletka, noha, hygiena, chlp Foto:
Tradičné a každodenné holenie už nemusí byť nutnosťou.
debata

Ak máte žiletky či epilačného strojčeka už plné zuby, môžete vyskúšať aj trvalú epiláciu. Jej výhodou je nielen fakt, že budete mať hladšiu pokožku a ušetríte čas strávený pravidelnou depiláciou, ale zároveň sa vyhnete problémom so zarastajúcimi chĺpkami.

Metóda e-light patrí medzi najnovšie v tejto oblasti a kombinuje bipolárnu rádiofrekvenciu a intenzívne pulzné svetlo (IPL). Jej princíp spočíva v tom, že dochádza k zahriatiu vlasového korienka a k jeho definitívnemu zničeniu. E-light je vhodná pre tmavé aj pre svetlé chĺpky.

Ako zákrok e-light vyzerá v praxi?

Zákrok prebieha jednoducho. Na určené miesto sa nanesie vodivý gél a následne sa po ňom prechádza hlavicou prístroja. Zákrok nebolí, pretože hlavica má chladenie až do mínus dvoch stupňov. Na očiach treba mať počas zákroku špeciálne okuliare, ktoré vám dajú v salóne. Procedúra trvá pár minút – v závislosti od plochy, ktorú epilujete.

Potrebné sú aspoň štyri sedenia

Keďže chĺpky sa nachádzajú v rôznych fázach rastu, treba takéto ošetrenie absolvovať viackrát. "Po prvom zákroku sa počet chĺpkov zmenší približne o 10 až 15 percent. Celkovo ho treba absolvovať minimálne štyrikrát približne v štvortýždňových rozostupoch,“ vysvetľuje Katarína z bratislavského štúdia krásy Diva Beauty.

Ako sa na epiláciu pripraviť?

Šesť týždňov pred terapiou by sa chĺpky nemali vytrhávať – ani pinzetou, ani epilačným strojčekom či pomocou vosku. Holenie je však povolené. „Odporúčame chĺpky oholiť aj deň pred epiláciou. Zákrok je vtedy ešte menej bolestivý a tiež efektívnejší, pretože lúče účinkujú priamo na cibuľku a nie na chĺpok, ktorý vyrastá,“ vysvetľuje Katarína.

Po zákroku sa treba vyhýbať opaľovaniu či pílingu

Blížiace sa leto síce nie je ideálnym obdobím na tento typ epilácie, partie, ktoré nevystavujete slnku, však môžu byť ošetrené. Iné miesta nie, pretože by mohlo prísť k spáleniu pokožky. Rovnako sa treba vyhýbať aj soláriu. 24 hodín po ošetrení by sa tiež ošetrované partie nemali masírovať či vyhladzovať pílingom. Jeden deň si treba odpustiť aj kúpanie sa v chlórovej vode či horúcu sprchu. O pokožku sa inak netreba starať a medzi jednotlivými sedeniami sa vyrastajúce chĺpky môžu naďalej holiť.

Pokožka bez chĺpkov vydrží dlho

Z hladkej pokožky sa budete môcť tešiť minimálne niekoľko rokov. "Po piatich-šiestich rokoch sa môže ochlpenie opäť objaviť, ide však o podstatne jemnejšie chĺpky. Epiláciu potom možno zopakovať,“ upresňuje Katarína. Túto procedúru pritom nevyužívajú len ženy. "Epilovať sa nechávajú aj muži – najmä na chrbte, hrudníku či bruchu. Niektorí si však takto upravujú aj intímne partie.“

Pre koho tento typ epilácie nie je vhodný?

E-light epiláciu si budete musieť zrejme odpustiť, ak:

  • Ste tehotená
  • Máte kardiostimulátory a kovové implantáty
  • Máte rakovinu, epilepsia, diabetes, phlebitis
  • Vás trápia keloidné formácie, choroby kože, otvorené zranenia
  • Ste sa nedávno vystavovali slnku
  • Užívate fotosenzitívne lieky
debata chyba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...