Očný krém na citlivé oči? Ktorý je najlepší?

Nájsť ten správny očný krém, najmä ak sú vaše oči citlivé, nebýva vždy najľahšie.

18.03.2013 13:30
očný krém, ošetrenie pleti, vrásky Foto:
Očný krém nie je luxus a mali by ho používať už i mladé ženy.
debata (1)

Ako sa vyznať v ponuke a nájsť taký, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať? Poradíme vám.

Prekročili ste dvadsiaty piaty rok života a zdá sa vám, že zatiaľ nepotrebujete očný krém? Omyl! Očný krém nie je luxus a mali by ho používať už i mladé ženy, lebo pokožka okolo očí je veľmi jemná a zaslúži si tú najlepšiu starostlivosť. Samozrejme, krém či očný gél treba vybrať taký, ktorý vyhovuje vašej pokožke. Ak máte suchšiu pleť so sklonom k vráskam, zvoľte mastnejšiu textúru. Naopak, ak je pleť mladá, mastnejšia či zmiešaná, zvyčajne stačí očný gél.

Testovali sme za vás očný krémy, ktoré sú vhodné aj pre citlivky

Eye cream classic od Dermacol

Tento krém obsahuje výťažok z morských rias, ktorý pleť spevní. Kyselina hyalurónová jej dodá hydratáciu a vitamín E a A zabraňujú tvorbe vrások a vysušovaniu pokožky. Krém má mastnejšiu textúru a tak je vhodný skôr pre normálnu až suchšiu pokožku, aj keď výrobca uvádza, že je vhodný pre všetky typy pleti. Je hypoalergénny a neparfumovaný, čo sme samozrejme ocenili hneď po nanesení na očné partie. Oči neštípali, nepálili a pokožka bola takmer okamžite hydratovaná. Veľkou výhodou je i cena, ktorá sa v bežných obchodoch pohybuje okolo 4 Eur. Ako menšiu nevýhodu považujeme veľké balenie (50ml), ktoré sa nestíha spotrebovať, keďže vďaka mastnejšej konzistencii treba krému nanášať menšie množstvo.

Očný krém Substiane od La Roche Posay

Základ v tomto očnom kréme tvorí termálna voda z La Roche Posay, Pro-Xylane a Lynactyl, ktoré regenerujú pokožku okolo očí. Termálna voda má navyše upokojujúce účinky, takže okrem vrások zaženie aj drobné začervenanie či opuchy okolo očí. Prvé výsledky sme pozorovali po mesiaci pravidelného používania. Textúra nie je mastná, takže naozaj vyhovuje všetkým typom pleti, ako uvádza výrobca. Nedráždi oči, preto je vhodná aj pre citlivky či ženy, ktoré nosia kontaktné šošovky. Nevýhodou je vyššia cena výrobku, okolo 22 Eur.

Sensibio očný gél pre citlivú pleť od Bioderma

Tento krém má príjemnú gélovú textúru, ktorá pleť zbytočne nepremasťuje a tak je vhodná aj pre mladé ženy s mastnejšou pleťou. Neobsahuje parfumy a konzervačné látky, takže pri testovaní pleť nedráždil. Gél okrem iného obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá zabraňuje tvorbe vrások a vyhladzuje tie, ktoré už máte. Nevýhodou je, že tento gél neobsahuje mastnejšie zložky a tak je vhodnejší skôr ako prevencia vrások pre mladšiu pleť. Cenu by sme nazvali „zlatým štandardom“, keďže tento výrobok zoženiete za sumu okolo 12 Eur.

1 debata chyba

+ Snažte sa jesť viac domácich jedál a neobjednávať si z internetu.
Dnes budete mať produktívny deň, oddýchnete si...

+ Dnes na sladkosti zabudnite, dajte si radšej ovocie.
Je čas nato aby ste kontrolovali hlavne sami seba, myslite...