Permanentný make-up. Dali by ste si ho spraviť?

Ktorá ženy by nechcela vyzerať upravene a krásne počas celého dňa. Bohužiaľ, väčšina z nás musí pravidelne používať make-up, očnú linku, maskaru či rúž.

16.05.2012 07:00
Potešte svoju pokožku novým pohladením Foto: ,
Permanentný make-up. Dali by ste si ho spraviť?
debata

Keďže aj vaša pleť si potrebuje oddýchnuť, tak sa týmto skrášľovacím prostriedkom vyhýbate napríklad vtedy, keď ste samé doma a nečakáte žiadnu návštevu, či keď idete spať. Nuž, a preto chcete byť krásne aspoň počas dňa. Nech by ste si však kúpili aj tie najkvalitnejšie líčidlá na trhu, nezaručia vám, že make-up sa nebude rozpíjať na pleti alebo maskara nespraví machule pod očami ihneď ako vám zasvieti slnko do očí. Navyše, ktorá žena sa nechce budiť vedľa svojho drahého krásna ako z reklamy na kozmetiku? A tak niekto múdry prišiel s nápadom permanentného make-upu.

Zveriť sa do rúk odborníkom a dať si spraviť permanentný make-up alebo sa denne trápiť s líčidlami?Ela (29)
Napriek tomu, že mám tmavé vlasy, moje obočie s tým akosi nekorešponduje a je o dosť svetlejšie. Donedávna som si ho nechávala upravovať a farbiť u kozmetičky alebo som používala ceruzku na obočie. Chodiť však každý týždeň kozmetičke bolo pre mňa časovo náročné a dokresľovanie obočia doma zas dlho nevydržalo. A tak som zvažovala, že si obočie dám vytetovať v tetovacom štúdiu. Odhodlávala som sa dlho, pretože sa dosť bojím bolesti, ktorá takýto zákrok sprevádza. Nakoniec som to však riskla. Našla som jedného mladého muža, ktorý sa tým zaoberá a má vlastný salón. Tetovanie prebehlo v poriadku, ale o dva týždne som musela ísť na „dorábku“, lebo sa mi spravili jemné chrastičky. Stálo ma to 100 Eur a konečne som so svojim obočím spokojná.

Zuzana (34)
Aj ja som sa dlho odhodlávala na permanentný make-up. Potrebovala som spraviť pekné obočie, lebo sa chystám na dlhšie do zahraničia. Rozhodla som sa navštíviť jeden z najvychytenejších bratislavských salónov, ktorý ponúka aj tetovanie obočia. Samozrejme, cenovo patrí k tým najdrahším v Bratislave. Dokonca som počula, že v ňom pracuje i známa vizážistka. A moje dojmy? Veľké sklamanie z práce, ktorú odviedla pracovníčka salónu. Moje obočie je svetlé, fľakaté a navyše jedno je o kúsok hrubšie ako druhé. Nehovoriac o tom, že ma celý tento „špás“ stál neuveriteľných 260 Eur.

Silvia (41)
Tiež som kedysi zvažovala dať si pomocou permanentného make-upu spraviť očné linky a obočie. Mala som už vybraný aj konkrétny kozmetický salón v malom meste neďaleko Bratislavy. Odradil ma až pohľad na majiteľku salónu, ktorá si ho tiež dala spraviť. Vyzeralo to naozaj hrozne, priam odstrašujúco. Keď som ju stretla o dva roky neskôr dozvedela som sa, že teraz si ho musí nechať neustále opravovať a dorábať. A vraj, nikdy viac by to už nespravila. Viete, aká som bola vtedy rada, že ma pohľad na ňu od tohto zákroku odradil?

Text: -kk- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...