Talentovaná Slovenka Zuzana vyletela na londýnsky Gastro Olymp

Z Podunajského Komárna až na londýnsky Gastro Olymp! Majsterka čokolády Zuzana Varga vyrobila pod svojou značkou ZAX pralinku s takou plnkou, že ohúrila aj náročnú medzinárodnú porotu. Získala tri hviezdičky na London Great Taste Awards 2022, považovanej za Oscarov v gastronómii, čím sa oficiálne stala svetovým lídrom v kategórii plnených čokolád.

07.10.2022 15:00
Zuzana Varga, čokoláda, ZAX Foto:
Zuzana Varga je autorkou najlepšej pralinky na svete! Ocenenie, ktoré dostala jej marakujová pralinka, sa považuje za Oscara v gastronómii.
debata

Funguje len tri roky, no komárňanská remeselná čokoládová dielňa zbiera jedno ocenenie za druhým. Tento rok nominovala do najprestížnejšej svetovej súťaže Great Taste Awards štyri výrobky, ktoré získali uznanie vo všetkých relevantných kategóriách.

Marakujová (Passion Fruit) pralinka ZAX si ako jediná z Európskej únie vyslúžila tri hviezdičky a má byť na čo pyšná. „Krásna čokoláda, ktorej lesklé mramorovanie je jednoducho úžasné. Zamilovali sme sa do sviežej chuti marakuje, čokoládové základy sa skvele hodili k ovocnému karamelu. Perfektná kombinácia!" uviedla porota vo svojom hodnotení.

Víťazná pralinka s chuťou passion fruit.... Foto: ZAX
pralinka passion fruit, čokoláda, ZAX Víťazná pralinka s chuťou passion fruit. Passion znamená v angličtine vášeň.

Súťažiaci z množstva krajín tento rok do súťaže prihlásili spolu 14 200 vzoriek. Hodnotili ich desiatky nezávislých gastronómov, ktorí testujú dobroty vo viacerých kolách.

Čerešňovo-čokoládové ganache bonbóniky a nugátové čokoládové tyčinky z manufaktúry v Komárne mali tiež obrovský úspech, získali po dve hviezdičky a legendárny čokoládový krém s názvom Zsutella jednu hviezdičku.

Zuzana Varga je čokoládová umelkyňa z... Foto: ZAX
Zuzana Varga, čokoláda, chocolatier Zuzana Varga je čokoládová umelkyňa z manufaktúry v Komárne.

Remeselná čokoláda z rúk Zuzany Varga je však unikát. Vyrobená z ingrediencií, ktoré používajú aj michelinské reštaurácie, zahalená do tenučkej chrumkavej ručne maľovanej škrupiny, s dokonale vyváženou chuťou.

Armáda praliniek. Foto: ZAX
pralinky, ZAX, čokoláda Armáda praliniek.

Marakujový bonbón je v sortimente ručne vyrábaných čokolád dlhodobo najobľúbenejší. A každý jeden sa vyrába ručne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čokoláda #gastro #pralinka #ZAX

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...