Kariéra aj vzťah. Ako si udržať obe? Stačí dodržať 5 zásad

Niekedy je zložité oddeliť lásku od práce a uchovať si sen o kariére aj budovať ten o rodine. Pre mnohé ženy je to voľba priorít, ale mnohé vedia, že sa tieto na prvý pohľad rozdielne svety dajú pekne skĺbiť.

02.02.2020 11:00
žena, predajca, kariéra, práca Foto:
Mnoho mužov dnes dokáže partnerku podporiť aj v kariére, nielen v domácnosti.
debata

Nesúperte

Nie je nič príjemné, ak sa do lásky vkradne súperenie. Ak je to dokonca na základe kariérneho rastu, môže to vzťah dokonale položiť. Mnoho mužov sa cíti nedocenených, ak je ich partnerka kariérne vyššie. Naopak, ženy sa cítia, že aj ony majú nárok realizovať sa v práci. „Netreba však medzi sebou súťažiť, naopak, vytvoriť prostredie pohody,“ radí vzťahová koučka Christina Young. Také, že sa jeden na druhého môžete vždy spoľahnúť. Ako citmi, tak aj finančne. Vzťah potom bude plnohodnotný a dokonca porastie spolu s vašou kariérou.

Predĺžte spoločný čas

Kariéra na druhej strane nie je všetko. Kompenzovať si ju vo vzťahu bude potrebné aj spoločne stráveným časom. To v praxi znamená odložiť mobil a byť spolu. Venovať sa spoločným záľubám, koníčkom, alebo si len tak ležať v náručí. Potom je jedno, kto z vás kariérne stúpa. Ak ste spolu dostatočne často, vybalansujete aj prácu aj lásku.

Podporte ho

Každý má svoje sny a ciele. Niektoré nemusia byť kariérne a ani finančné. Karieristom sa však zdá, že akýkoľvek iný ciel okrem pracovného nasadenia nie je dostatočne ušľachtilý. Omyl. Ak sa partner túži realizovať v inej oblasti, podporte ho. On vás na oplátku podrží v kariére. „Na mieste je rešpekt, tolerancia a podpora. Potom budete mať pekný vzťah aj úspech v práci,“ dodáva Christina Young.

Buďte sami sebou

Neklamte si a nezastierajte veci. To je problém mnohých vzťahov. Hovoria iné, ako to vo vnútri cítia. Je dobré, aby ste obaja vyložili karty na stôl a vedeli si povedať, komu čo prekáža a aký život si predstavuje. Uvidíte, že mnoho mužov dnes dokáže partnerku podporiť aj v kariére, nielen v domácnosti.

Buďte šťastná

Robte kariéru, ktorá vás baví. Pretože nie je horšia kombinácia, ako budovať kariéru zubami nechtami a po práci chodiť vyšťavená, znechutená a nešťastná. Pretože to nielenže môže fungovať v práci len krátkodobo, ale dokonale vám to poškodí vzťah. Partner vidí, ako vás práca ničí a vy sa v nej ničíte ďalej. To muž ochranca nikdy nedovolí. A nemali by ste si to dovoliť ani sama sebe. Ak budete šťastná, aj partner vás podporí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech v práci #spoločné chvíle

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...