Stres, nervozita, strach...? Vyskúšajte tento trik!

Cítite sa zle, ste nervózna alebo neuveriteľne vystresovaná? Power Breathing by mohol byť vaším kľúčom k upokojeniu a vyrovnanosti. Čítajte, ako to funguje.

21.06.2019 07:00
práca, stres, meditácia, kancelária Foto:
Power Breathing vás upokojí v priebehu pár sekúnd.
debata

Dýchanie – kľúč k pokoju

Kto verí tomu, že dychové cvičenia sú len pre skúsených jogínov, poriadne sa mýli. Všetci bez rozdielu toho dosiahneme vďaka dýchaniu veľa. Často sa totiž pristihneme pri tom, že práve v stresujúcej situácii dýchame krátko a plytko, čo situáciu ešte viac sťažuje. A pritom možno dýchanie ovládať, a to jednoduchým spôsobom. Či už sme v strese, nervózni, máme strach alebo sa len pokúšame zaspať – dýchanie je kľúčom k tomu, aby sme sa dopracovali k pokoju a vyrovnanosti. Power Breathing možno označiť za efektívny dychový trik

Už o niekoľko sekúnd

Znie to banálne, ale pomáha to: Power Breathing vás upokojí v priebehu pár sekúnd. Jane McGonigal, autorka a zakladateľka appky osobnostného rastu SuperBetter vysvetlila, ako táto dychová technika funguje. Tajomstvo úspechu spočíva v tom, že vydychujete dvakrát dlhšie, ako sa nadychujete. Vyskúšajte sa nadýchnuť za štyri sekundy a vydychovať celých osem sekúnd. Pomáha to predchádzať dýchavičnosti, dobre ju poznajú všetci, čo bojujú s úzkostnou poruchou. Náš pulz by mal spomaliť, svaly by sa mali uvoľniť. Okrem toho tento trik údajne pomáha aj pri migrénach. Stojí za vyskúšanie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #úzkosť #stres #nervozita #migréna #pokoj #dýchanie

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....