Ako zlepšiť atmosféru v kancelárii? Ide to jednoducho, tu sú tipy

Chodíte do práce ako "za trest"? Pokúste sa to zmeniť, máte to vo svojich rukách.

19.11.2018 13:00
práca, stres, meditácia, kancelária Foto:
Ako zlepšiť atmosféru v práci?
debata

Poriadok a farby

Množstvo papierov, obalov, špinavých šálok, pohodených ceruziek a zvýrazňovačov, PET fliaš… Ak váš pracovný stôl a jeho okolie nevyzerá vábne a už vôbec nie čisto, má to vplyv aj na vašu náladu a pracovné nasadenie. Aby bola na pracovisku dobrá atmosféra, musí na ňom byť čisto. Aj poriadok na stole a v jeho okolí môže pozitívne ovplyvniť našu výkonnosť. A navyše – dokážu sa o to postarať aj farby. Nemusí pritom ísť o žtlé, zelené či ružové steny v kancelárii. Celkom postačia farebné doplnky.

Osloboďte sa od šedej a modrej – tieto farby vo väčšine kancelárií hrajú prím. Aspoň menšie doplnky si zaobstarajte v žiarivejších a veselých farbách ako je oranžová, zelená, ružová, žltá… Obklopte sa nimi a uvidíte, že pracovať budete s lepšou náladou. Popri tom však nezabúdajte ani na poriadok.

Z kolegov kamaráti

Predtavte si, že kolegovia by boli vašimi priateľmi. Takže v práci by ste sa každý deň stretávali ako skvelá partia. To znamená, že by okolo vás vládla celkom iná atmosféra.

Iste, so všetkými okolo vás sa priateliť nemôžete, ale malú partiu by ste na pracovisku mohli mať. Len treba na nej „zapracovať“. Ako? Vezmite to do svojich rúk. Po práci zorganizute bowlingový turnaj, koncert, kino alebo len obyčajné posedenie v neďalekom podniku. Žiadne násilné akcie, ale príjemné stretnutie, na ktorom sa, paradoxne, nebudete venovať práci. Aj takýmto spôsobom si môžete nájsť skvelých kamarátov priamo na pracovisku.

Ak je všade stres…

Iste, v práci sa pracuje. O tom nikto nepochybuje. Ak je všade okolo vás zlá nálada, ľudia frflú, pozerajú do počítačov a zúrivo ťukajú do klávesnice – je vhodná chvíľa na menšiu zábavu.

Ironická poznámka na aktuálnu spoločenskú situáciu, vtip či nejaká veselá príhoda z víkendu, postreh o trápnom televíznom programe zo včerajšej noci dokáže dusnú atmosféru uvoľniť. Ide o to, aby ste sa dokázali zasmiať aj na praciovisku, uvoľniť a prejaviť sa ako „ľudia“. V dobrej nálade ide práca lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #kancelária #zábava #kolegovia #poriadok

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...