Nenechajte sa terorizovať mejlami a prestávky v práci si plánujte

Ako sa vymaniť z večného pracovného stresu a prácu prežiť v pohode, s dobrým výsledkom aj pocitom?

09.11.2018 11:00
čas, práca, stres, vyčerpanosť, workoholizmus Foto:
Aby ste v práci všetko zvládali lepšie, chce to plán!
debata

Nový a nový mejl – čo teraz?

Venujete sa dôležitej práci, ale stále na vás bliká upozornenie, že vám práve prišiel nový mejl. A tak pozornosť presúvate každých 10 či 20 minút do schránky. Zmeňte to! Ak je to možné, stanovte si presný čas, kedy sa do mejlu budete počas dňa pozerať a odpovedať na mejly. Nedôležité správy tak nebudú odpútavať vašu pozornosť a vy aspoň dokončíte začatú úlohu.

Prestávky si plánujte

Ak zvyknete počas prestávky zájsť na kávu, už ráno sa s kolegyňou dohodnite, kedy tak urobíte. Ona vás nebude bombardovať telefonátmi, kedy už pôjdete a zároveň sa budete môcť tešiť na presný okamih, kedy si dáte svoju kávu, poklebetíte a na pár minút si prečistíte hlavu.

Nič na poslednú chvíľu

Vyhnite sa dokončovaniu úloh na poslednú chvíľu. Ak máte jasne zadaný termín, kedy čo treba odovzdať, pracujte na úlohách priebežne. Dokončovanie minútu pred termínom vás oberie o mnoho úsilia – nielen kvôli stresu, ktorý vám dýcha na krk, ale aj kvôli kontrole. Ak si svoje úlohy po dokončení neskontrolujete, pretože už nemáte čas, máte z nich zlý pocit. A je viac ako pravdepodobné, že sa v nich objaví viac chýb ako v prípade, že by ste mali na kontrolu svojej práve dostatok času. Vy by ste boli pokojnejšia, váš nadriadený spokojný.

Núdzový plán

Ak máte svoj čas naplánovaný, disponujete aj časovou rezervou, čo je veľmi dôležitým faktorom. Časová rezerva vám totiž poskytuje priestor na úspešné vyriešenie krízových situácií, ktoré sa občas pritrafia. Ak žiaden pracovný plán nemáte, veci riešite „za pochodu“ potom vás krízové okamihy dokážu úplne odrovnať. Je preto fajn pamätať na núdzový plán, ktorý vás nemusí pripraviť o nervy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pauza #organizácia #stres #mejl

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...