Vďaka týmto tipom budete pracovať ľahšie a efektívnejšie

Sú dni, kedy toho potrebujete v práci stihnúť viac, no cítite sa akosi "zablokovane"? Toto je sedem tipov, ktoré vám môžu pomôcť znova sa "rozhýbať".

12.07.2018 09:30
pracovisko - zdravá duša - zdravé prostredie Foto:
Nemôžete mať na starosti všetko. Ak si toho vezmete na plecia veľa, ľahko stratíte prehľad a stres vám vpadne do života.
debata

Plánujte vopred

Vždy si deň vopred naplánujte, čo na druhý deň potrebujete vybaviť. Čo stihnete, odfajknite. Získate tak prehľad a hlavne na nič nezabudnete – nebudete v očiach druhých pôsobiť roztržito.

Začnite najťažšou úlohou

To, čo vás najviac desí, neodkladajte „na zajtra“, ani na neskôr, práve naopak, vybavte to čo najskôr. Budete sa cítiť slobodnejšie a motivovanejšie. Povzbudí vás to. Ak to dokážete, ostatné úlohy už budú hračkou.

Prečo to robíte?

Pomôže vám, ak budete mať jasno v tom, prečo jednotlivé činnosti vôbec robíte. Aký je za tým dlhodobý cieľ? Dosiahnutie konečného výsledku vás prinúti pracovať efektívnejšie.

Navrhnite si pracovisko podľa seba

Ak sa vo svojej pracovni či na pracovisku cítite dobre, aj práca vám pôjde lepšie od ruky. Je tu však jedno veľké ale. Všetko, čo nepotrebujete, by malo zmiznúť z vášho dohľadu. Na upratanom pracovnom stole sa jednoznačne pracuje rýchlejšie a efektívnejšie.

Povedzte nie

Nemôžete mať na starosti všetko. Ak si toho vezmete na plecia priveľa, ľahko stratíte prehľad a stres vám vpadne do života. Preto musíte svojim kolegom a kolegyniam vedieť povedať nie, keď vás o niečo žiadajú.

Pauzy sú dôležité

Kto veľa pracuje, musí aj oddychovať. Odpočinok je dôležitý pre všetkých, ktorí chcú efektívne pracovať. V ideálnom prípade by sme si mali urobiť malú pauzu po 90 minútach, po štyroch hodinách dlhšiu, 30-minútovú.

Nezanedbávajte sa

Aj to, čo sa deje „mimo“ práce, má na ňu veľký vplyv. Dbajte o pitný režim, vyváženú stravu a dostatočne veľa spite!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oddych #motivácia #stres #spánok #efektivita #pracovňa

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...