Päť tipov na zvýšenie vlastného sebavedomia!

Krôčik po krôčiku sa môžete cítiť lepšie. Len sa nevzdávajte, tu sú tipy, ako pracovať na lepšom sebavedomí.

31.03.2018 12:30
kariéra, sebadôvera Foto:
Pracujte na svojom sebavedomí.
debata

Tip 1

Zamyslite sa a spíšte si svojich 30 pozitív, ktoré vás vystihujú. Áno, tridsať. Čo vás odlišuje od ostatných? V čom ste dobrá? Čím dokážete ohúriť? A svoj zoznam si následne čítajte každý deň, prípade naň dopisujte veci podĺa toho, ako sa vnímate v ten či onen okamih.

Tip 2

Pri spisovaní svojich pozitívnych daností máte v mysli aj vaše slabosti? Tie má predsa každý jeden človek – a nikto nie je dokonalý. Ak si svoje nedostatky uvedomujete, je to krok k zlepšeniu vášho sebavedomia – ste totiž ochotná na nich popracovať. Pustite sa do toho a zlozvykov sa zbavujte. Aj týmto spôsobom dokážete vlastné sebavedomie časom povzbudiť.

Tip 3

Pred spaním si vždy nahlas povedzte jeden kompliment, ktorý vystihuje čosi, čo sa vám podarilo počas dňa. Oceňte samú seba a nehanbite sa za to. Naopak, na vašej tvári sa má pred spaním objaviť úsmev, ktorý napovedá, že sa cítite dobre, či priam skvele.

Tip 4

Vždy nájdete vo svojom okolí ľudí, ktorí sa vám zdajú byť šťastnejší, úspešnejší, štíhlejší, krajší… Ale, ako sa cítite, ak sa s nimi porovnávate? Zle? Tak to nerobte! Inšpirovať sa niekým je fajn, ale len do tej miery, než vás prevalcujú pocity menejcennosti. Stanovte si ciele, ktoré sú pre vás zrozumiteľné a dosiahnuteĺné. Porovnávajte sa sama so sebou a snažte sa byť lepšia než ste boli včera.

Tip 5

Vaše sebavedomie narastie aj v momentoch, kedy poviete pred ostatnými vlastný názor, keď sa prejavíte a bez strachu či zvierania v žalúdku si budete stáť za svojím. Áno, je to ťažké, najmä pre ľudí, ktorí majú problém prezentovať svoje myšlienky pred ostatnými. Ale krôčik po krôčiku to vyskúšajte. Najskôr v okruhu 2–3 kamarátov, potom medzi kolegami, neskôr na porade pred množstvom ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #sebavedomie #tip

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...