Pozor na tieto 4 chyby v životopise. Môžu vás stáť nové miesto!

Uchádzať sa o prácu dnes už azda ani nie je možné bez životopisu či pohovoru s budúcim zamestnávateľom, alebo agentúrou, ktorá prácu sprostredkúva. Je to jednoduchšie?

19.03.2018 15:00
gestá, žena, pohovor Foto:
Pri pohovore a najmä životopise, ktorý nechávate potenciálnemu zamestnávateľovi, sa vystríhajte chýb.
debata (1)

Pre niekoho áno, pre iného menej. Odborníci z oblasti ľudských zdrojov upozorňujú, že stále množstvo ľudí robí časté chyby pri uchádzaní sa o zamestnanie a neuvedomujú si, že drobnosti ich môžu posunúť na koniec pomyselného rebríčka úspešnosti v boji o konkrétne miesto. Najčastejším kameňom úrazu je životopis.

  1. Rozpisovať sa príliš v rámci životopisu sa už dnes nevypláca. Samozrejme, je dobré mať svoje „CV“ bohaté a dôkladne mapujúce vaše predchádzajúce zamestnania a úspechy. Ale životopis by mal byť zároveň prehľadný, zostručnený a faktický.
  2. Problémom často býva, že ľudia prichádzajú za novým potenciálnym zamestnávateľom so zoznamom svojich skúseností, ktoré sú celkom neaktuálne. Ak meníte prácu, vždy by ste pred pohovorom mali hodiť očkom na svoje curiculum vitae a aktualizovať ho dostatočne informáciami z posledných rokov.
  3. Pri prepisovaní a dopĺňaní životopisu sa môže občas stať, že sa do textu vlúdi nejaká chyba. Pozor! Toho sa vystríhajte a radšej si nechajte svoj životopis, ktorý posielate emailom, prípadne tlačíte a nechávate na personálnom oddelení v tlačenej forme skontrolovať niekým, kto dobre ovláda gramatiku. Chyby sú cestou k neúspechu a odmietnutiu.
  4. Ak súčasťou životopisu je aj priložená fotografia, dbajte na to, aby bola kvalitná, zodpovedajúca realite, ale zároveň pragmatická a vecná. Žiadne silné líčenie, žiadne fotky z dovolenkového rezortu. Fotografie k životopisu by mali mať konkrétnu „biznis“ formu a nie byť pokusom o „foto-shooting“ na sociálne siete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #životopis #kariéra #chyba #pozor

+ Nezabúdajte na pitný režim, nezanedbávajte ho v žiadnom období.
Ak budete zanedbávať prácu, vaše peniaze nebudú...

+ Neklamte sami seba, priznajte, že máte problém a riešte ho.
Nepoľavujte, vydržte v tempe a dostanete sa k...