Nezanedbávajte psychohygienu počas pracovného dňa

Ako si udržať zdravú a pozitívnu myseľ aj popri náročnej práci v prostredí konfliktných kolegov?

08.11.2017 09:00
kolegyňa, hádka, kancelária Foto:
Do zbytočných osobných konfliktov s kolegami sa nepúšťajte.
debata (1)

Obedná pauza – pracovné veci neriešte. Ak si chcete obed užiť v kľude, vyrazte sama, bez kolegov. Žiadne termíny, uzávierky či pracovné konflikty. „Vypnite“ si hlavu a sústreďte sa len na dobré jedlo či kávu. Prečistite si mozog tým, že si predstavíte niečo príjemné, čo vás čaká v najbližších dňoch. Koncert, posedenie s kamarátmi, predĺžený víkend. Pre vašu psychiku je dôležité, aby ste vedeli na chvíľu skutočne „vypnúť“ a nemyslieť na nič. Po takejto príjemnej pauze sa vám bude po obede pracovať lepšie.

Konflikty kolegov – netýkajú sa vás! Nenechajte sa vtiahnuť do hádok medzi jednotlivcami či skupinkami, ktoré sa vás netýkajú. Ak niekto kohosi ohovára, je to jeho vec. Vy sa nestavajte na žiadnu stranu. Nejde o to, byť mimo kolektívu, ale mimo konfliktov. Ak si ľudia zvyknú na to, že sa do ohovárania nezapájate, budú to akceptovať. Snažte sa o to, aby ste sa na svojom pracovisku cítili príjemne. Prácu si robíte zodpovedne a to, ako ju robí váš kolega, je vec jeho nadriadeného, nie vás.

Aktívny relax – hlavu si najlepšie vyvetráte pri aktívnom relaxe. Ak máte možnosť, zabehajte si alebo zacvičte ešte pred štartom pracovných povinností. Ak môžete, do práce sa vyberte pešo alebo na bicykli. Prekrvíte si pozog, nadýchate sa vzduchu a apoň sčasti si rozhýbete telo. Počas sedenia za počítačom nebudete mať zlý pocit, že ste pre seba opäť nič nespravili. Pri športe sa vyplavia endorfíny a tým pádom odbúrate stres. Psychohygiena športom sa vyplatí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #kolega #sychohygiena

+ Nezabúdajte na výdatné raňajky, je to dôležité jedlo dňa.
Práca doma vás bude veľmi unavovať, musíte sa...

+ Vyhľadávanie radosti vo všedných dňoch posilní dušu.
Pomôžte finančne ľuďom, ktorý sú menej šťastný, máte nato....