Tri slová, ktoré škodia vašej kariére

Viete, ktorým slovíčkam sa treba v kancelárii vyhýbať?

06.04.2016 11:00
žena, kancelária, prezentácia Foto:
Ktorým slovám sa treba v pracovnej komunikácii vyhnúť?
debata

Ale

Tri písmená dokážu behom sekundy zmeniť pozitívnu vetu na negatívnu. „Šéf, všetko sa mi podarilo, ale…“ či „Môj klient s projektom súhlasil, ale…“ V pracovnej komunikácii jasne opíšte, v čom ste dobrá. Ľudia si to zapamätajú. Ak urobíte niečo zle, priznajte to bez zbytočného „obaľovania“ do množstva slovíčok.

Skúsim to

Opäť chyba! V práci nie ste preto, aby ste niečo skúšali na dva či tri pokusy… Nie! Zadanú úlohu by ste mali zvládnuť na prvý pokus. A keď nie, tak o svojej neistote nedávajte hneď vedieť. Pre seba si to skúšajte koľko chcete, pred nadriadeným to prezentujte ako „hotové“.

Niekedy

Rada sa v komunikácii s ľuďmi schovávate za slovíčka niekedy, najmä, ak vám nie sú práve "po chuti? Niekedy si zavoláme, nikedy sa stretneme, niekedy… Vo vašej reči to znamená, nikdy. A presne toto posolstvo slovíčkom niekedy vysielate aj v zamestnaní. Niekedy znamená nikdy. Nič pozitívne z vašich slov si v práci nevezmú. Nad všetkým totiž svieti slovo niekedy, ktoré je samé o sebe také neurčité, že zbytočným vysvetľovaním len zdržiavate seba a okolie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #postup #slová #nadriadený

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...