Sedem zlatých pravidiel úspechu

Úspech nie je šťastie, nie je to dobre vytiahnutá karta ani správne čísla do lotérie.

21.02.2016 17:00
šéf, úspech, zamestnanie Foto:
Na veku nezáleží.
debata

Úspech je predovšetkým drina, štipka talentu, veľa nadšenia a chuť nevzdať sa, ani keď tečie do topánok. Na úspech si treba počkať a postupne sa k nemu približovať aj podľa zlatých pravidiel.

Nájdite poklad tam, kde iní vidia odpadky

Treba sa vystrihnúť z mainstreamového myslenia a pozerať sa na svet inými očami. Očami zacielenými na úspech. V roku 1895 si istý Samuel Zemurray všimol, ako z obchodných lodí vyhadzujú banány, ktoré by nemali šancu prejsť ďalekú cestu. Banány doslova vykúpil z odpadu a začal ich predávať ľuďom pri železnici. Zarobil svoje prvé milióny. Príležitosti ležia niekedy priamo v koši.

Krok po kroku

Prestaňte vidieť vrchol Eiffelovky, ale vždy sa sústreďte iba na jeden schod. Ten zvládnete ľavou zadnou a tak postupne prejdete všetky schody až na vrchol. Tak je to aj so snami. Je ťažké predstaviť si celosvetový úspech, ale pár krokov, ktoré vám pomôžu ráno s optimizmom vstať z postele, vidí každý. Stačí sa vydať po malých kúskoch až ku hviezdam.

Strážte si čas

Jednoducho robte intenzívne, krátko a výkonne. Vyhnite sa predstave, že robíte desať, dvanásť, či šestnásť hodín denne. Nie je žiadne tajomstvo, že 20% výkonu generuje 80% výsledkov a ostatný čas je strávený hraním sa na prácu. Využite pracovné tempo na maximum a zvyšok oddychujte, alebo sa venujte niečomu inému. Uvidíte, že ak budete robiť sústredene a bez prerušenia, urobíte viac za kratší čas.

Počúvajte svoje telo

Káva vie nabudiť, ale nie dlhodobo. Počúvajte svoje telo v spánku, pri jedle, ale aj pri tom keď cítite, že má dosť. Ísť na hranici vám akurát tak privodí syndróm vyhorenia a stratu záujmu o to, čo vás ešte kedysi nadchýnalo. Vaše telo nie je len hlava. Cvičte, relaxujte doprajte mu správne vitamíny aj stravu.

Buďte svojrázy

To znamená, že budete značkou ešte skôr, ako sa ňou stanete. Majte svoj postoj, svoje názory a nie je dôležité koľkokrát sa vám pokus nevydarí, koľkokrát vás odmietnu na pohovore v práci, či pri predaji. Buďte nekompromisnými v ceste za svojim snom. Mnoho spisovateľov, hercov, spevákov otočili vo dverách aj stokrát a vždy sa vrátili. Teda tí úspešní.

Kašlite na vek

Dnes je spoločnosť postavená na vrcholových športovcoch, ktorí by mali chodiť na základnú školu. Máme spevácke hviezdy s vekom stredoškoláčky a zrazu sa zdá, že náš vlak úspechu dávno odišiel. Zabudnite na svoje vek. George Blair začal lyžovať ako 39 ročný. Keď mal 46 stal sa majstrom vo vodnom lyžovaní naboso a dokázal súťažiť aj keď mal 93. Vek? Zabudnite naň.

Nerobte nič

Z času na čas vybehnite do prírody, počúvajte hudbu, preležte deň v pokoji, alebo sa hrajte videohry, čítajte, skrátka vypnite. Aj to je cesta k tomu, po čom túžite. Ísť totiž v jednom rytme nedokáže ani motor najvýkonnejšieho auta a skôr či neskôr sa zadrie. Na ceste k úspechu by to nebolo dobré znamenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úspech #spokojnosť #šťastie #odhodlanie #pohľad na vec #názorový postoj

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...