Chcete podávať v práci super výkony? Na čo musíte myslieť?

Aby ste podávali dobré výkony, musíte si dopriať aj relax. Ide to aj v práci.

05.07.2015 14:00
kancelária, nohy na stole, žena, práca Foto:
Doprajte si chvíľkový relax.
debata

Pracovný deň dokáže byť naozaj nekonečne dlhý. Prestávky na „vydýchnutie“ sú potrebné, aby ste načerpali sily na plnenie ďalších a ďalších úloh. Aké triky vám môžu počas dňa pomôcť prinavrátiť energiu?

Kyslík, prosím

Kedykoľvek je to možné, postavte sa, prejdite pár krokov, ponaťahujte telo a dýchajte. Nedostatok kyslíka spôsobuje únavu, keď začne útočiť, je čas prejsť sa na terasu či pred budovu a stráviť na nej aspoň päť minút. Len dýchajte, prípadne urobte niekoľko krokov. Ak je pekné počasie, obedujte vonku. Do kancelárie sa vrátite nabitá slnkom aj čerstvým vzduchom, budete sa cítiť lepšie.

Svalová relaxácia

Natiahnite všetky svaly a potom ich uvoľnite. Celkom vedome sa zamerajte na svaly, ktoré počas dňa „stagnujú“ nenápadne zamierte niekam, kde budete chvíľu sama a aspoň pár minút krúžte ramenami, hlavou, trupom.

Psychický relax

Obed s kolegyňou si vychutnajte. Žiadne rozprávanie sa o práci, o šéfovi či termíne, ktorý visí vo vzduchu. Plánujte si víkend alebo dovolenku, preberte príjemné záležitosti blížiacich sa dní, ktoré vás čakajú. Smiech a humor sú skvelými pomocníkmi, aby ste psychicky zrelaxovali.

Jedna vec a poriadne

Je to o plánovaní. Uvidíte, ako sa vám uľaví, ak budete riešiť jednu vec za druhou bez toho, aby ste „skákali“ sem a tam. Hoci nie vždy sa to dá, ak je to len trocha vo vašich rukách, čas si zorganizujte tak, aby ste deň prežili bez veľkého stresu.

Pauza na nápoj

Zájdite si do kuchynky pre minerálku, uvarte si čas. Nezabúdajte na pitný režim, ktorý počas náročných dní býva až na poslednom mieste. Čaj si vychutnajte, nenechajte si „ukradnúť“ aspoň túto malú radosť počas pracovného dňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kancelária #relax #výkon

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...